Tülay Hatimoğulları Îdir'de tarım işçileriyle buluştu
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Îdir'de tarım işçileri ve berivanlarla bir araya geldi.
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Îdir'de tarım işçileri ve berivanlarla bir araya geldi.
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Ekmek ve Adalet Buluşmaları kapsamında Îdir'de tarım işçileri ve berivanlarla bir araya geldi. Tülay Hatimoğulları’na PM üyeleri, Kadın Meclisi üyeleri, Ekmek ve Adalet Buluşmaları Koordinasyonu üyeleri, il yöneticileri, milletvekilleri ve belediye eşbaşkanları eşlik etti.
Patlıcan ve domates tarlalarında çalışan çoğunluğu kadın işçiler, yaşanan ekonomik krize isyan ederek, “Bu güneşin altında günlük 400 TL’ ye çalışıyoruz. Geçimimizi sağlayamıyoruz. Tarla sahipleri de zarar ediyor” dedi.
'EMEKÇİ KADINLARIN SESİ OLACAĞIZ'
Tülay Hatimoğulları ise Ekmek ve Adalet Buluşmalarının amacının bu tür sorunları görünür kılmak ve çözüm üretmek olduğunun altını çizerek, “Biz DEM Parti olarak Türkiye’nin her yerinde Ekmek ve Adalet Buluşmalarımız kapsamında halkımızla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Siz de çok iyi özetlediniz; ne üreteci ne emekçi kazanıyor. Bugün bu ülkede çiftçiliği de üreticiliği de bitirdiler. Bugün bu ülkede çok derin bir yoksulluk var. Ne çiftçi kazanıyor ne de emekçi kazanıyor. Biz de bununla mücadele etmek için yollara düştük. Türkiye’nin her yerinde DEM Parti sokaklarda, alanlarda. Siz değerli üreticilerle, çiftçilerle, emekçilerle bir arada olmaya devam edeceğiz. Bu bir mücadeledir. Biz de bu süreçte hem Meclis’te hem Ankara’da, merkezi ve yerel siyasette siz emekçilerin, emekçi kadınların sesi soluğu olmak için elimizden her çabayı gösteriyoruz” dedi.
Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet Korhan Yaylasında berivanlar ve hayvancılık yapanlarla bir araya geldi. Burada konuşan bir berivan en büyük sorunlarının elektrik ve su olduğunu belirterek, “Burada hijyen yok, içtiğimiz pis sulardan dolayı çocuğumu kaybettim” dedi. Bir başka berivan da kadınların emeklerinin görünmediğini belirterek, “Burada bütün işler bizim üzerimizden yürüyor. Kadın emeği görülmüyor" dedi. Bir hayvan sahibi ise emeğinin karşılığını alamadığını, o yüzden 200 koyun zarar ettiğini belirtti. Bölgede bulunan ağaçların ve ormanlık alanın özellikle devlet tarafından kesildiğini, ağaçların yeniden yeşermemesi için de ağaçların ilaçlandığını söyledi.
Hatimoğulları ise şunları söyledi:
“Türkiye’de hayvancılığı bitirdiler. Türkiye’de hayvan ithalatının olmaması gerekiyor. Özellikle Serhad ve Amed’deki ovalar, yaylalar verimlidir, Türkiye’ye yetecek düzeydedir. Angusları dışarıdan getirerek etin fiyatını dengelemeye çalışıyorlar. Fakat biz buna karşıyız. Özellikle hayvan üreticilerine parti olarak elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışacağız. Yaylaların en büyük sorunlarından biri de yasaklı olmasıdır. Kars ve Ardahan’daki yaylaların belli tarafları yasaklıdır. Güvenlik adı altında hayvancılığı bitirmeye çalışıyorlar, Türkiye’yi dışa bağımlı hale getirmeye çalışıyorlar. Hayvan besicilerine yem ve saman desteğinin sunulması ve hayvancılığın teşvik edilmesi gerekiyor. Biz Iğdır’da hayvan besicileriyle bir buluşma gerçekleştirmiştik. 'Eğer biz samanı ithal eder duruma gelmişsek Türkiye’de hayvancılık nasıl gelişsin' demişlerdi. Burada saman ithal etmek faciadır. Yine karşılaşılan en büyük sorunlardan biri de su sorunudur, elektrik sorunudur.
Amacımız ekmeğe muhtaç hale getirilen 50 milyon insanı bu durumdan kurtarmaktır."