‘Ulusal birlik için önemli görüşmeler gerçekleştiriliyor’

Kandil’de KCK yetkilileri ile dün bir görüşme gerçekleştiren KNK Divan üyesi Faruk Cemil ile KNK Konsey üyesi Perwin Eziz, “Kürtler için oluşan bu tarihi fırsatın elimizden kaçmaması için ulusal kongrenin gerçekleşmesi şarttır” mesajı verdi.

KNK Divan Üyesi Faruk Cemil: Öncelikle bizi kabul ettikleri için KCK’li arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Bu görüşmede Ulusal Kongreye ilişkin görüş ve önerilerimizi kapsamlı bir şekilde ele aldık. Kürt ulusal birliği, ulusal kongreni önemi, bizlere düşen sorumluklar hakkında tartışmalarımız oldu. KCK’li arkadaşlar da bizim bu çalışmalarımıza çok anlam biçtiler ve ulusal kongrenin gerçekleşmesi için sınırsız desteklerini ifade ettiler. Kürtler için oluşan bu tarihi fırsatın elimizden kaçmaması için ulusal kongrenin gerçekleşmesi şarttır. KCK de bu durumun farkında ve öyle yaklaşıyor. Bu yaklaşım bizim çok memnun etti. KCK, ulusal kongrenin yapılması için üzerine düşen herşeyi yapmaya ve her türlü katkıyı, katılımı sağlamaya hazır ettiğini bize deklare etti.

KNK Konsey Üyesi Perwin Eziz: KNK bileşenleri olarak Kürdistan ulusal kongresi çalışmaları için bir heyet oluşturduk. Bu heyetimiz çalışmalarına başladı ve Kürdistan’daki siyasi güçleri, yine katılabilecek şahsiyetleri ziyaret ettik. Biz Kongrenin Rojava’da olmasını arzu ediyorduk ancak mevcut siyasal koşullardan dolayı Güney Kürdistan’da gerçekleşmesini planladık. Bunun için çalışmalarımıza başladık. Şimdiye kadar ziyaret ettiğimiz Kürdistan’daki tüm siyasi yapılar olumlu yanıt verdi ve tümü kongrenin olmasını gerektiğini dile getirdi. KNK olarak yaptığımı planlanma hayat buluyor, bu bizi de mutlu ediyor. Kürdistan’ın dört parçasında tüm siyasi yapıların bu oluşum içerisinde olmasını temenni ediyoruz. Hiç kimsenin dışında kalmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda umutluyuz ve çalışmalarımız devam ediyoruz.