Van’da gerilla eylemleri: 9 asker, 7 polis öldürüldü

HPG gerillalarının Van’ın Başkale ilçesinde düzenlediği iki farklı eylemde 9 askerin öldüğünü, 3 askerin de yaralandığını açıkladı. Gevaş ilçesi emniyet müdürlüğüne yönelik düzenlenen eylemde ise 7 polisin öldürüldüğünü, 4 polis yaralandığını kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Van’ın Gevaş ve Başkale ilçelerindeki gerilla eylemlerine ilişkin şu açıklamayı yaptı: “7 Haziran günü saat 05.30’da işgalci TC ordusu Van’ın Başkale ilçesine bağlı Qerebilya alanında insanız hava araçları, kobra tipi helikopterler ve kontraların desteğinde bir işgal operasyonu başlatmıştır. Aynı gün 06.00 ile 17.30 saatleri arasında güçlerimiz ve işgalci TC ordusu askerleri arasında çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 6 asker öldürülmüş ve 3 asker de yaralanmıştır. İşgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerlerini skorsky tipi helikopterle alandan uzaklaştırmıştır. Operasyon saat 20.00’de geri çekilmiştir. Operasyon boyunca 2 arkadaşımız kahramanca savaşarak şehit düşmüştür.

GEVAŞ’TA İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE EYLEM

Güçlerimiz, 9 Haziran günü saat 19.30’da Van’ın Gevaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik eylem düzenlemiştir.  Etkili ve isabetli bir şekilde vurulan emniyet binasında yangın çıkmıştır. Eylemde tespit edilen 7 polis öldürülürken 4 polis de yaralanmıştır. Eylemden sonra işgalci TC ordusu güçlerimizle hiçbir bağlantısı olmayan 3 sivil vatandaşı tutuklayıp işkence uygulamıştır. Eylemi düzenleyen birimimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

10 Haziran günü Van’ın Başkale ilçesine bağlı Şerefhan alanında bulunan işgalci TC ordusu askerlerinin konumlandığı Bibanê karakoluna yönelik güçlerimiz bir eylem gerçekleştirmiştir. Askerlerin bulunduğu mevzilerin isabetli bir şekilde vurulduğu eylemde tespit edilebilen 3 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra Bibanê karakolu ağır silahlarla çevresini rastgele taramıştır.”