YBŞ: Önder Apo'nun düşünceleri sayesinde DAİŞ sökülüp atıldı

9 Ekim komplonu yaptığı yazılı açıklamaya kınayan YBŞ Komutanlığı, "Önder Apo’nun felsefesi ve fikirleri sayesinde bugün işgalci-barbar DAİŞ çeteleri kutsal Şengal topraklarından sökülüp atılmıştır" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim 1998 tarihinde gerçekleştirilen komploya ilişkin yazılı açıklama yapan Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Komutanlığı, "Önder Apo’nun felsefesi ve fikirleri sayesinde bugün işgalci-barbar DAİŞ çeteleri kutsal Şengal topraklarından sökülüp atılmıştır" dedi.

YBŞ'nin 9 Ekim komplosuna ilişkin yazılı açıklaması şöyle:

"İnsanlık tarihi boyunca en acılı ve zor zamanlarda, köleliğin, baskının ve zulmün had safhaya ulaştığı zamanlarda Ortadoğu devrimci çıkışların beşiği olmuştur. Savaşların, yıkımların hiçbir zaman bitmediği bu kadim topraklar her zaman sömürgeci güçlerin hedefi haline gelmiştir.

"9 Ekim uluslararası komployla özelde Kürt halkı genelde ise Ortadoğu halklarının özgürlük hayalleri ve umutlarına ket vurulmak istenmiştir. Halkların arayışlarının ve özgür yaşam özlemlerinin ifadesi haline getirdikleri önderleri şahsında özgür yaşam umutları tarihin karanlık sayfalarına gömülmek istenmiştir. Fakat halkların özgür yaşam umudunun ifadesi haline getirdikleri önderleri etrafında ördükleri devrimci mücadele ve eylemsellikleri tezgahlanan kopmlo ve karanlık amaçlarının hedeflerine ulaşmasını engellemiştir.

"Önder Apo tüm Ortadoğu toplumunun bu kaos ortamından çıkması için tek umut kaynağı olmuştur. Bilindiği gibi 3 Ağustos 2014 tarihinde Ezidi halkımıza yönelik gelişen 73. ferman ile kadim Ezidi halkımız bir yok oluşla karşı karşıya gelmiştir. İşgalci-sömürgeci DAİŞ çeteleri kutsal Şengal topraklarında yaratılan tüm değerleri yok etmek istemişlerdir. Önder Apo’nun çağrısıyla bu fermanın önüne geçilmiştir. Önder Apo’nun felsefesi ve fikirleri sayesinde bugün işgalci-barbar DAİŞ çeteleri kutsal Şengal topraklarından sökülüp atılmış özgür bir yaşamın kapıları ardına kadar açılmıştır.

"Biz YBŞ güçleri olarak Êzidî halkını fermanlardan kurtarılmasını sağlayan Önder Apo’nun esaretini en sert şekilde kınıyoruz. Önderliğe gelişebilecek herhangi bir müdahale tüm Ortadoğu halklarına yapılmış sayılacaktır. Bu temelde Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanana dek halkımızı tüm zeminleri direniş alanı çevirmeye ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz."