YBŞ savaşçısı Rojhilat Siba kaza sonucunda yaşamını yitirdi

YBŞ Komutanlığı, 21 Haziran 2017’de Rojhilat Siba adlı YBŞ savaşçısının Mehdîban köyünde görevdeyken bir kaza sonucu yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YBŞ Komutanlığı, Rojhilat Siba adlı YBŞ savaşçısının 21 Haziran 2017’de Mehdîban’da bir görevdeyken bir kaza sonucunda yaşamını yitirdiğini kaydetti.

YBŞ açıklamasında şunları belirtti: “Rojhilat yoldaşımız Êzidî halkı üzerindeki fermana cevap olabilmek için 2015 yılında YBŞ saflarına katıldı. O da diğer Êzidî kahramanlar gibi Êzidîlerin üzerindeki fermana cevap olabilmek ve Êzidî değerlerine sahip çıkmak için, üzerine düşen her görevi başarılı bir şekilde yerine getirdi. DAİŞ çetelerine karşı olan savaşta kendisini güçlendirmiş ve şehadetine kadar fedai bir biçimde devrimci görevini yerine getirdi. Şehit düşene kadar YBŞ bünyesinde aktif bir rol oynadı.

Rojhilat yoldaşımız şahsında Êzidî halkımızın Şengal’de şehit düşmüş bütün kahraman şehitlerini anıp, değerli ailesi ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Rojhilat Siba yoldaşımız şahsında şehitlerimizin bize miras bıraktığı mücade değerlerini zafere kadar koruyacağız.

YBŞ savaşçısının kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Rojhilat Siba

Adı ve soyadı: Qasim Hisen Reso Xelef

Doğum yeri ve tarihi: 1991/Til Kasap

Katılım yeri ve tarihi: 12.06.2015/Şengal

Şehadet yeri ve tarihi: 21.06.2017”