YBŞ-YJŞ savaşçıları: Mevzilerimizden geri çekilmedik

YBŞ-YJŞ savaşçıları:  Toprağımızın özgürlüğünü garanti edinceye kadar, mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz, mevzilerimizi bırakmayacağız.

YBŞ-YJŞ savaşçıları Êzidxan özgürleşinceye kadar mücadele edeceklerini belirterek, mevzilerinden geri çekilmediklerini söyledi ve  Êzidî toplumuna yurtlarına dönmesi çağrıda bulundu.

YBŞ/YJŞ savaşçıları Serhildan Til-Ezer, Senem Şingalî ve Sîpan Welatî ANF’ye konuştu.

‘HALKIMIZI VE KÖYLERİMİZİ SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ’

Serhildan Til-Ezer: Bazı güçler buraya gelip bir köyü özgürleştirmişti. Sonra da siyasi alanda ‘YBŞ alanlarını’ bırakmış diye söylentiler çıkmıştı. Bu doğru değil,  YBŞ ilk günkü gibi her noktada var ve ilerleme de kaydetmiş. Şimdilik köylerimizdeyiz, kuzeyde de YBŞ her yerde konumlanmış ve hiçbir zaman o yerleri bırakmayacak. Hangi güç nerden olursa olsun, nereye bağlı olursa olsun, biz yerimizden çıkmayız. Şengal bizimdir, biz YBŞ olarak Şengal halkının çocuklarıyız. Biz ve YBŞ olduğu sürece, köylerimizi savunacağız. Hiçbir güç YBŞ azalmış veya geri çekilmiş demesinler. Gelip baksınlar, YBŞ mevzisindedir. YBŞ bu halkındır, Êzidxan’ındır.

‘SAĞ OLDUĞUMUZ SÜRECE TOPRAKLARIMIZI TERK ETMEYECEĞİZ’

Senem Şingalî: Biz Êzidî kadınları olarak, ön mevzilerde yerimizi almış bulunmaktayız ve hiçbir zaman mevzilerimizi terk etmeyeceğiz. Bazı güçler kendi açıklamalarında, YBŞ-YJŞ mevzilerini terk etmiş demekte. Sağ olduğumuz sürece mevzilerimizi terk etmeyeceğiz. Önümüzde Sîba ve Til-Êzer var. Şengal’e gelen bütün güçler, Êzidî halkını savunmak için gelmişiz diyor. Ama hepsi Şengal’i korumak için buraya gelmemiş, bazıları Şengal’de kendi iktidarlarını kurmak için gelmişler. Aldığımız yerlerde mayın var ve henüz tamamen temizlenmemiş. Arkadaşlar temizlemeye başlamış. Bu alanlar temizlendikten sonra, Êzidî halkına kendi yurtlarına dönmeleri için çağrıda bulunuyoruz. Elimizden ne gelirse Êzidî halkımız için seferber edeceğiz. Halkımızı savunup, topraklarımızı özgürleştirmek istiyoruz. Tek dileğimiz buraları düşmandan temizlemek.

‘YBŞ ÊZIDXAN’IN SAVUNMA GÜCÜDÜR, ŞENGAL’IN DİRENİŞ GÜCÜDÜR’

Sîpan Welatî: Ben Heyalê ve Skîniyê cephesinde yerimi almış bulunmaktayım. YBŞ’nin mevzilerini bıraktığı yönünde iddialar var, böyle bir şey yok. Özgürleştirdiğimiz alanlar Êzidî halkı içindir. Buralar eskiden beri halkımızındır ve biz mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Elimizden geldiği kadar, Êzidxan’ımızı özgürleştireceğiz, emek ve bedel vereceğiz. Buralar komple özgürleşmediği sürece, kanımızın son damlasına kadar halkımız için direneceğiz. Dışarıdan gelen güçlerin, aldığımız yerlere girmesine de asla izin vermeyeceğiz. Dışarıdan gelen güçlerin bu topraklara yerleşmesine izin vermeyeceğiz. YBŞ Êzidxan’ın savunma gücüdür, Şengal’ın direniş gücüdür. Fermandan bu yana kendini örgütlemesi Êzidî halkı içindir.