YBŞ-YJŞ: 4 Nisan özgür yaşamda ısrarın adıdır

YBŞ-YJŞ Komutanlığı, 4 Nisan'ı kutlayarak, 2017'yi Öcalan'ın ve Kürt halkının özgürlük yılı yapmaya çağırdı.

Komutanlık, "4 Nisan sadece biyolojik bir doğumu değil; ihanet, sömürü, baskıların parçalanma ve özgür yaşamda ısrarın yeniden doğuşunu temsil etmektedir” dedi.

YBŞ-YJŞ Komutanlığı, resmi internet sitesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününe ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Açıklama şöyle:

“Halk olarak çok tarihi bir sürece girmiş bulunmaktayız. Büyük bedeller ve halkımızın büyük emeklerle sahiplendiği ve büyüttüğü tarihi direnişimiz ile ihanet ve teslimiyet bir kader olmaktan çıkmış, halkımızın kendi kimliği, kültürü ve inançları ile tanındığı, kendi savunmasını geliştirip kendi kendini yönetebileceği aşamaya gelmiştir. Özgür yaşam önderimiz Önder Apo rehberliğinde ve kahraman şehitlerimizin direniş çizgisinde zafere yürüyen Şengal direniş güçleri Şengal’de direniş ve mücadele ile sonuç alınabileceğini, yaratılan büyük kahramanlıklarla zafere yürünebileceğini herkese göstermiş; ihanete ve korkaklığa karşı direnerek toplumsal değerlerin savunabileceğini ve özgür bir yaşamın elde edilebileceğinin kanıtı olmuştur. Büyük trajedi ve toplumsal acılara yol açan yaşanan son ferman ihanet, işbirliği ve yaşanan toplumsal zayıflıkların, parçalanmışlığın, örgütsüzlüğün aynası olduğu kadar önderliğin güçlü öngörüleri ve müdahalesi ile bu tarihsel denklemin bozulmasının, halkımızın kendi geleceğine sahip çıkarak direniş temelinde zafere yürümesinin de yolunu açmıştır. Dolayısıyla Önder Apo yaşanan son pratik gelişmelerin öncülüğü kadar, halkımızın makûs talihine son veren, köleliğin, korkaklığın, sinmişliğin ve teslimiyetin kalelerini yıkarak yeni, özgür ve onurlu yaşamımızın da öncüsü, mimarı ve yaratıcısı olmuştur. Böylesi tarihi bir dönemden geçerken 4 Nisan’ı karşılamak en zorlu koşullarda tüm direniş cephelerinde amansızca savaşan yoldaşlarımız ve tüm baskı ve kirli planlara karşın özgürlüğünden ve mücadelesinden vazgeçmeyen halkımız açısından daha büyük bir anlama ve öneme sahiptir.

'4 NİSAN ÖZGÜR YAŞAM VE DİRENİŞİN ADIDIR'

Bu temelde, çok büyük emek ve çabalarla halkımızın kendi benliği ve inanç değerleri ile tanınmasına yol açan, halkımızın soykırımcı ve işgalci zorbalığa karşı direnişe ve özgürlüğe doğru yürüyüşünün koşullarını oluşturan Önder Apo’nun 68. doğum gününü başta her türlü zorbalığa, engel ve saldırıya karşın Önder Apo’nun şahsında varlığını ve özgürlüğünü ifadeye kavuşturan yurtsever halkımız olmak üzere Önder Apo’yu bayrak edinerek direnen tüm dünya halklarına kutluyoruz.

Her halkın tarihinde köleliğin, zorbalık ve sömürünün derinleştiği en karanlık zamanlarda tarihsel kırılmalara yol açarak tarihin bu gidişatını tersine çeviren süreçler vardır. 4 Nisan halkımız adına zorbalık, sömürü ve ihanet karanlığının parçalandığı halkımızın özgür yaşam temelinde ayağa kalkarak mücadeleyi büyüttüğü yeniden diriliş ve direniş günün adıdır. Dolayısıyla 4 Nisan’ı biyolojik anlamda bir doğuşun, salt anlamda Önderliğin dünyaya geldiği günün ifadesi olarak değil; ezilen halkımızın, kadınların, gençlerin, otoriter faşist rejimlerce ötekileştirilen ve varlığı tehlike altına giren tüm kimliklerin başkaldırı, özgür yaşamda ve bu temelde direnişte ısrarının adıdır.

'BU YILI ÖNDERLİĞİN VE HALKIMIZIN ÖZGÜRLÜK YILI YAPALIM'

Ortadoğu halklarının özgür ve insanca yaşamı için büyük emek, özveri ve çabanın sahibi olan Önder APO’nun insanlığa armağan ettiği özgür yaşam felsefesi temelinde inşa ve direniş görevlerimizin gereğince bugüne sahip çıkarak 4 Nisan’ın anlamına ve Önderliğin beklentilerine en uygun tutumun sahibi olunmalı. Bu temelde hareket ederek Önder Apo’nun özgürlüğü sağlanana dek tüm zeminler süreklileşen bir direniş alanı, Önderliğin özgürlüğünün haykırıldığı bir ifade alanı haline getirilmeli.  Önderliğin özgürlüğünün ezilen tüm halkların özgürlüğü olduğunun bilinci ile her anı kesintisiz bir mücadelenin sahibi olarak tüm halkımızı, Önder Apo etrafında kenetlenerek 2017 yılını Önderliğin ve halkımızın özgürlük yılı haline getirmeye çağırıyoruz.”