Yıldırım: Öcalan sevgisini söküp atamayacaklar!

Öcalan'ın doğum günü kutlamalarının 'yasaklanmasına' tepki gösteren HDP'li Nadir Yıldırım, "Ne olursa olsun tüm ablukaları yıkacağız, özgürlüğümüzü milyonlarla kutlayacağız. Biz özgürlüğümüzü mutlaka alacağız" diye konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 68’inci yaş günü nedeniyle Urfa’nın Halfeti ilçesi Amara köyünde yapılmak istenen etkinlik valilik tarafından yasaklandı. Köye gitmeleri engellenen HDP’li vekiller Feleknas Uca, Dilan Dirayet Taşdemir, Ayşe Acar Başaran, Leyla Birlik, Sibel Yiğitalp, Saadet Becerikli, İbrahim Ayhan, Nadir Yıldırım, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aslan ile DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in de aralarında bulunduğu çok sayıda HDP ve DBP’li yönetici, üye, DBP Halfeti İlçe Örgütü önünde açıklama yaptı. Açıklamanın yapıldığı alanı ablukaya alan polisin, çok sayıda TOMA ve gözaltı aracı bekletmesi dikkat çekti. 

YILDIRIM: ABLUKALARI YIKACAĞIZ

Milletvekili Nadir Yıldırım, Öcalan’ın doğum gününü yıllardır kutladıklarını hatırlattı. Öcalan'ın doğum gününü sadece Öcalan’ın değil tüm Kürt halkının, tüm Ortadoğu halklarının doğum günü olarak değerlendirdiklerini dile getiren Yıldırım, "Kürt halkının özgürlüğü olarak görüyoruz, Kürt halkının özgürlüğü için yeni bir başlangıç günü olarak görüyoruz. Günlerdir insanlar Amara’ya gitmek için yollara çıktı, ancak halkın Amara’ya gelişi engellendi. Tüm engellemelere rağmen halkımız Halfeti’ye geldi. 4 Nisan kutlu olsun, tüm halkımıza kutlu olsun. Ne olursa olsun tüm ablukaları yıkacağız, özgürlüğümüzü milyonlarla kutlayacağız” diye konuştu.

'ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ MUTLAKA KAZANACAĞIZ'

Yıldırım, kendileri dahil hiç kimsenin köye alınmadığını ifade ederken, şunları söyledi: "Şırnak, Sur, Cizre’de yaptıklarıyla yetinmeyecektir ama 2017 Newrozu'nda halk gerekli cevabı verdi. Amara’ya gitmek isteyen halk askerler tarafında oluşturulan kontrol noktalarından köye alınmadı. Abdullah Öcalan’ın sevgisini Kürt halkının yüreğinden söküp atamayacaklar. Halkımız belki gidip köyde kutlama yapamadılar, ancak insanlar köylerinde, ilçelerinde ve bulundukları her yerde kutlamaları gerçekleştirdiler."

Öcalan'ın felsefesinin Ortadoğu'da halkların özgürlük yolunu açtığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti: "Egemenler bu yüzden çok korkuyorlar, baskılarını artıyorlar. Özellikle sesini kısmak için ağır tecdit uyguluyorlar ama bunu başaramayacaklar. Newroz'da insanlar nasıl sesini yükseltti, 16 Nisan'da da sesini yükseltecektir. Türkiye Cumhuriyeti'ne de kabul ettirecektir. Önderliksiz bir toplum asla uzun bir süre yürüyemez. Biz özgürlüğümüzü mutlaka alacağız."

BECERİKLİ, TECRİDE TEPKİ GÖSTERDİ

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli de, Öcalan üzerindeki tecride dikkati çekerek, "Kürt halkı her yıl 4 Nisan’da Sayın Öcalan’ın doğum gününü kutluyor. Neredeyse iki yılı aşkın bir zamandır Sayın Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit halkımızda derin bir üzüntü ve derin bir yara açmaktır. 4 Nisan kutlamaları için kadın öncülüğünde birçok insan Amara’ya doğru yola çıktı. Ancak yaşanan engellemeler nedeniyle insanlar Amara’ya alınmadı, vekiller Amara’ya alınmadı" dedi.

Kitle sık sık "Bijî serok Apo" sloganlarını attı.