YNK: KDP Behdinan'da sesimizi kısmaya çalışıyor

YNK Amediyê Yönetimi, KDP'nin üyelerini gözaltına alarak Behdinan bölgesinde seslerini kısmaya çalıştığını söyledi.

Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) Behdinan bölgesinde Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) yöneticilerini gözaltına alınması sonrası iki parti arasında yaşan gerginlik devam ediyor.

YNK Amediyê Yönetimi, yaptığı açıklamada, 28 Mayıs günü iki yöneticilerinin "kaçakçılık yaptıkları iddiasıyla" KDP asayişi tarafından gözaltına alındığını belirterek, "bu üyelerimizi baskı altına almak için sahnelenen bir senaryo" dedi.

Bölgedeki bütün kontrol noktalarının KDP'nin hakimiyetinde olduğunu belirten YNK Amediyê Yönetimi, "Duhok asayişi, parti yöneticimiz Hogir Selîm'i kaçakçılık yapmakla suçluyor. Bizler bunu reddediyoruz. KDP bu suçlama ile baskı politikasını perdelemek istiyor" ifadelerine yer verdi.

Tüm Behdinan bölgesinin KDP'nin yönetimi altında olduğunu ve sorumluluk verilen KDP üyelerinin bir kısmının kaçakçılık yaptığını ifade eden YNK Amediyê Yönetimi, "KDP bir süredir Amediyê başta olmak üzere tüm Behdinan bölgesinde özgürlük isteyenleri baskı altına almış bulunuyor. KDP benzer senaryolarla Amediyê, Akrê, Berdereş ve Diyanertê'de birçok kadromuzu gözaltına aldı" dedi.

28 Mayıs günü iki YNK'li, KDP asayişi tarafından gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar bir gün sonra serbest bırakılmış, alakalarının olmadığı şeylerle suçlandıklarını belirtmiş ve kendilerine kötü muamele yapıldığını söylemişlerdi.

YNK'nin gösterdiği tepki üzerine Duhok Asayişi ise yaptığı açıklamada, söz konusu kişilerin "kaçakçılık yaptıkları için gözaltına alındığını" iddia etmişti.