YNK: Kerkük Valisi'nin görevden alınma kararını kabul etmiyoruz

Kerkük Valisi Necmeddîn Kerim'in görevden alınmasına ilişkin konuşan YNK Sözcüsü Sadî Ehmed Pîrê, "kararın hukuki olmadığını ve kabul etmeyeceklerini" söyledi.

Kerkük Valisi Necmeddîn Kerim'in Irak Başbakanı Ebadî'nin kararı ve Irak parlamentosunun onayıyla görevden alınmasına ilişkin konuşan Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Sözcüsü Sadî Ehmed Pîrê, kararın hukuki olmadığını ve kabul etmeyeceklerini söyledi.

YNK basınına konuşan Pîrê, "Irak hükümeti Kürdistan Bölgesi'ne siyasi ceza kesmek istiyor. Kerkük Valisi'nin görevden alınmasının hiçbir mantıklı açıklaması olamaz. Biz bunu kabul etmeyeceğiz, buna karşı duracağız. Bağdat ile Hewlêr arasındaki sorunların çözümü bu şekilde olmaz. Necmeddîn Kerim'in referandumdan dolayı harcanmaya çalışılması doğru değil" dedi.

Irak parlamentosun son bir hafta içerisinde iki kez hukuki olmayan kararlara imza attığını dile getiren Pîrê, "Tartışmalı bölgeler için böyle kararların alınması kabul edilir bir şey değil" ifadelerinde bulundu.

Irak parlamentosu bu hafta içesinde ilk önce referandumun yasal olmadığı kararını almış, bugün de Kerkük Valisi Necmeddîn Kerim'i görevden aldı.