YPG 6 savaşçının kimliklerini açıkladı

YPG, Fırat’ın Gazabı Hamlesi ve Türk devletinin saldırılarında yaşamını yitiren 6 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı.

 

YPG Basın Merkezi’nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, “Sömürgeci Türk devleti ve komutası altında hareket eden çetelerin Rojava ve Kuzey Suriye topraklarına yönelik işgal girişimleri ve saldırılarını günbegün artırmaktadır. Türk ordusu Dêrik’ten Efrin sınırı boyunca ağır silahlarla saldırıları ve bombardımanları aralıksız devam etmektedir. Bu saldırılarda hem can kaybı yaşanmış hem de maddi zarar vermiştir" denildi.

YPG, şu hususlara da dikkat çekti:

Türk ordusunun Şehba bölgesi ve Efrin Kantonu'na yönelik saldırıları da devam etmektedir. Son olarak Türk ordusu ve komutası altında hareket eden çeteler 14 Şubat gecesinin geç saatlerinde Efrin Kantonuna bağlı sınır hattındaki birkaç nokta ile Şehba bölgesine tank ve ağır silahlarla saldırmışlardır. Yapılan bu saldırılar ve çıkan çatışmalar sonucunda Serbilind Efrin (Serbilind Cedan) arkadaşımız şehadete ulaşmıştır.

Demokratik Suriye Güçleri QSD öncülüğünde Rakka’nın özgürleştirilmesi amacıyla başlatılan Fırat’ın Gazabı Hamlesi üç taraftan kuzey, batı ve doğudan devam etmektedir.  Fırat’ın Gazabı Hamlesi üçüncü aşamasında onlarca köyün içinde bulunduğu yaklaşık 700 km2’lik alan DAIŞ çetelerinden özgürleştirilmiştir. Çetelere ağır darbeler vurulmuş, kurtarılan siviller güvenli alanlara yerleştirilmiştir.

QSD savaşçılarının ilerleyişini durdurmak isteyen çetelerin saldırıları devam etmektedir. Çeteler 13 ve 14 Şubat günü Rakka’nın batısında bulunan bir kaç köye saldırmış, tekrardan işgal etmek istemiştir. YPG ve YPJ öncülüğündeki QSD savaşçıları saldırılara karşılık vermiş, çetelerin amaçlarını sonuçsuz bırakarak boşa çıkarmıştır. Bu saldırıların püskürtülmesinde öncülük rolünü üstlenen 4 arkadaşımız görkemli bir direniş sonucunda şehitler kervanına katılmıştır.

Ayrıca 13 Şubat günü görevinin başında olan Ciwan Serêkaniyê (Mahir Hemid) arkadaşımız bir kaza sonucunda şehadete ulaşmıştır."

KİMLİK BİLGİLERİ

Yaşamını yitiren savaşçılarının kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Botan Serêkaniyê

Adı Soyadı: Samir Ehmed

Ana Adı: Gulistan

Baba Adı: Fevaz

Doğum Yeri: Serêkaniyê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Rakka, Xinêz köyü 14-02-2017

***

Adı Soyadı: Casim Ismaîl

Ana Adı: Selja

Baba Adı: Ehmed

Doğum Yeri: Sirîn

Şehadet Yeri ve Tarihi: Rakka, Swêdiyê köyü 13-02-2017

***

Kod Adı: Ciwan Serêkanî

Adı Soyadı: Mahir Hemîd

Ana Adı: Şemsî

Baba Adı: Mihemmed

Doğum Yeri: Serêkaniyê

Şehadet Yeri ve Tarihi: Serêkaniyê 13-02-2017

***

Adı Soyadı: Elî El-Riwad

Ana Adı: Merîş

Baba Adı: Mehmûd

Doğum Yeri: Sirîn

Şehadet Yeri ve Tarihi: Rakka, Swêdiyê köyü 13-02-2017

***

Adı Soyadı: Nasir El-Tirkî

Ana Adı: Hidla

Baba Adı: Elî

Doğum Yeri: Sirîn

Şehadet Yeri ve Tarihi: Rakka, Swêdiyê köyü 13-02-2017

***

Kod Adı: Serbilind Efrîn

Adı Soyadı: Serbilind Cedan

Ana Adı: Sebah

Baba Adı: Ibrahîm

Doğum Yeri: Heleb

Şehadet Yeri ve Tarihi: Til Radar, Şehba 14-02-2017”