YPS’den 12 Ağustos 2016’daki çatışmaya ilişkin açıklama

YPS Koordinasyonu 12 Ağustos 2016’da Mardin’in Nusaybin ilçesinde 7 üyesinin yaşamını yitirdiği çatışma ile ilgili yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPS Koordinasyonu, şunları kaydetti: “Özyönetim direniş mücadelemizde kahramanca direnişin ortaya çıkardığı büyük bedeller kadar üzerinde durulması ve soruşturulması gereken kimi olaylarda yaşanmıştır. Savaş şartları ve koşulları içerisinde cereyan eden ve muhakkak aydınlatılarak gerekli hesap ve sonuçların geliştirilmesi gereken bu olaylardan biri de Nusaybin’de 12 Ağustos 2016 tarihinde görevden dönmekte olan 7 arkadaşımızın şahadeti olayıdır.

Soruşturulan bu olayın sonuçlarını kamuoyuna sunmayı görev biliyoruz.

Soruşturma sonucunda bir araç içerisinde arkadaşlarımızın görevden döndüğü, Sakarya caddesinde pusuya düştükleri tespit edilmiştir.  Burada her yedi arkadaşımız da son nefeslerine kadar çatışarak yaşamlarını yitirmişlerdir. Bu arkadaşlarımızın şahadet biçimleri içerisine girdikleri pusu ve olayın gelişim biçiminden düşmanın teknik imkan ve ortam dinlemesi sonucu elde ettiği istihbarata dayanarak bu operasyonu geliştirdiği anlaşılmıştır. Olaya konu olabilecek herhangi bir sızma ve ajan faaliyeti yoktur.

Bir kez daha ilanlarını geçmiş tarihlerde kamuoyuyla paylaştığımız bu her yedi yoldaşımızı anıyor, onların anılarına bağlılık temelinde intikam sözümüzü yineliyor, ailelerine ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz.

Olayda şehit düşen 7 arkadaşımız:

Agit Koçer- Yunus Aybek

Serdem Wedat- Ali Aydemir

Rızgar Nusaybin- Ramazan Barlos

Firaz Cudi - Doktor Acar

Evin Sozdar- Emine Yapacak

Şervan Nusaybin-Abdulrezzak

Binevş Serhat- Ayşe Karaca