YPS’den geçmiş döneme ilişkin açıklama

YPS Genel Koordinasyonu, Van ve çevresinde geçtiğimiz süreçte yaşanan bazı olaylara ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada, çatışmalarda yaşamını yitiren 5 YPS üyesinin kimlik bilgileri de açıklandı.

YPS resmi internet sitesinde yer alan açıklamanın tam metni şöyle:

YPS güçlerimiz tarafından geçmiş tarihlerde gerçekleşen ve araştırmaya konu olan kimi eylem ve şahadet bilgilerini yapılan soruşturma ve netleşen bilgiler ardından bugün itibariyle açıklıyoruz.

YPS güçlerimiz Van'ın Begiri ilçesinde Selçuk Yağın adındaki AKP gençlik kolları üyesi bir şahsı daha önce uyarmıştır. Fakat bu şahıs uyarıları dikkate almayıp faaliyetlerine devam etmiştir. Bunun üzerine 25.10.2016 tarihinde akşam saat 20: 00’da   bu şahsın evine yönelik YPS güçlerimiz el bombaları ile eylem düzenlemiştir. Bu eylemde ölü ve yaralılar olmazken, evde maddi hasar oluşmuştur.

Van Erciş’e bağlı Çelebibağ beldesinde 29.11.2016 tarihinde bir birimimiz Ahmet Ataman adındaki şahıs tarafından düşmana ihbar edilmiştir. Bu şahsında içinde bulunduğu AKP çeteleri YPS birimimizin bulunduğu eve baskın yapmıştır. Üyelerimiz evde bulunan Hediye Ataman adındaki annenin zarar görmemesi için evden çıkarmak istemiştir. Ancak düşman bu annemizi kalkan olarak kullanıp, eve girmek istemiştir. Bunun üzerine burada çatışma yaşanmıştır. Düşman bu çatışma esnasında Hediye anneyi şehit düşürmüştür. Bu çatışmada net 3 PÖH üyesi öldürülmüştür. Daha sonra üyelerimiz sağlam bir şekilde bu evden çıkmıştır. Düşman evi Hediye annenin cenazesi ile beraber yakmıştır.

Van Erciş’e bağlı Tevla Déré köyünde 02.12.2016 tarihinde 3 YPS üyemiz görevlerinin üzerindeyken, düşmana ihbar edilmişlerdir. Öğlen saat 11: 00’da düşman köye baskın yapıp, birimimizin bulunduğu evi kuşatmıştır. YPS üyelerimiz ailenin zarar görmemesi için aileyi evden çıkarmıştır. Daha sonra burada çatışma yaşanmış. Bu çatışmada her 3 üyemiz de yaralanmıştır. Burada yaralanan Hamza ve Kendal isimli üyelerimiz esir düşmemek için kendi silahları ile kendilerini şehit düşürmüştür. Xebat adındaki üyemiz ise ağır yaralanıp, bayıldığından dolayı esir düşmüştür. Düşman Xebat adlı savaşçımızı hastaneye götürüp, ondan bilgi almak istemiştir. Xebat Andok arkadaşımız düşmana direnmiş bilgi vermemiştir. Düşman Xebat Andok arkadaşımıza işkence yaparak şehit düşürmüştür.

Şehit düşen üyelerimizin sicil bilgileri:

Kod: Hamza Berman

Adı Soyadı: Süheyl Kızılkaya

Anne Adı: Rahime

Baba Adı: Faruk

Doğum yeri: Muş-Bulanık

Katılım tarihi: 2012 

Şahadet Tarihi: 02-12-2016 Van/Erciş

Kod: Kendal Munzur

 

Kod: Xebat Andok

Adı Soyadı: Mehmet Döldöş

Ana Adı: Servet

Baba Adı: Güney

Doğumtarihi ve Yeri: 13.07.1995 Denizli

Katılım tarihi: 2015 katılım

Şahadet Tarihi: 02-12-2016 Van/Erciş

Van Erciş’e bağlı Salihiye mahallesinde 30 Mart tarihinde bir ihbar sonucunda düşman bir birimimizin yerini tespit etmiştir. Üyelerimiz burada düşmanın çemberine girmiş ve çatışmaya başlamışlardır. Bu çatışma yaklaşık 3 saat boyunca devam etmiştir. Bu çatışmada 2 PÖH öldürülmüş ve çok sayıda PÖH de yaralanmıştır. Bu çatışmada 2 YPS üyemiz de şehit düşmüştür.

Şehit düşen üyelerimizin sicil bilgileri:

Kod Adı: Rojhat Xwinréj

Adı soyadı: Sezgin Cengiz

Ana adı: Bedia

Baba adı: Enver

Doğum tarihi ve yeri: 1994 Van-Erciş

Katılım Tarihi: 2014

Şahadet Tarihi ve Yeri: 30-03-2017 Van-Erciş

 

Kod: Özgür Serhat

Adı Soyadı: Ferhat Dağ

Ana Adı: Zennüre

Baba Adı: Hüsnü

Doğum Tarihi ve Yeri: 10.10.1992 Van-Erciş

Katılım Tarihi: 2014

Şahadet Tarihi ve Yeri: 30-03-2017 Van-Erciş

 

YPS güçlerimiz Van Erciş’te 27 Mart 2017 tarihinde Adem Şahin bir unsuru yurtsever halkın tutuklanmasını sağlama, halk arasında şantajla ajanlaştırma faaliyetleri yürütmek suçundan gözaltına almıştır. Gözaltına alınan şahsın soruşturması tamamlanan şahsın yapmış olduğu kontra faaliyetleri itiraf etmiştir. Bu şahıs 27 Mart tarihinde Şehit Kendal İntikam timi tarafından cezalandırılmıştır.

Van Erciş’e bağlı Exte köyü ve etrafında 27 Mayıs gece saat 22: 30’da düşman güçleri bir operasyon başlatmıştır. Düşman Exte köyü etrafında pusu atmıştır. YPS üyelerimiz bu pusuyu fark edip, 5 metre mesafeden düşmanı vurmuştur. Burada düşmanın net 3 ölü ve 1 ağır yaralısı vardır. Düşman yaralılarını Ambulanslarla hastaneye kaldırmıştır.

Açıklamanın linki: http://yps-online.com/tr/2017/06/yurtsever-halkimiza-ve-kamuoyuna-4/