YPS’den Kızıltepe’deki çatışmaya ilişkin açıklama

YPS, 30 Mayıs günü Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşanan çatışmaya ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

YPS tarafından yapılan açıklamada, bir polisin öldürüldüğü ve yaralanan bir YPS’linin ise 2 gün sonar yaşamını yitirdiği belirtildi.

YPS’nin internet sitesinde yaptığı açıklama şöyle:

30 Mayıs günü Mardin Kızıltepe ilçe merkezinde göreve giden bir YPS birimimizin önü sivil bir polis aracıyla kesilmiştir. Kimlik kontrolü yapmak isteyen polisler, YPS birimimiz tarafından tabanca ve el bombaları ile vurulmuş ve bir çatışma yaşanmıştır. Burada net 1 polis öldürülmüş ve 1 polis de yaralanmıştır.

Bu çatışmada kahramanca düşmana karşı savaşan Çekdar Munzur yoldaş önce yaralanmış ve ardından tüm müdahalelere rağmen iki gün sonra şehit düşmüştür.

YPS direnişimize baştan bu yana öncü düzeyinde ve fedakarca katılan Çektar yoldaş bu çatışmada da bir örgüt militanı olmanın yüksek sorumluluğuyla hareket etmiştir. Yüksek cesaret ve kararlı tavrıyla arkadaşlarına her zaman ışık olan Çektar yoldaşın şahadeti yoldaşları tarafından intikam sözüyle karşılanacak, ona layık olmanın yüksek mücadelesi ile yaşanacaktır. YPS olarak bu kahraman Kürt evladının ailesi olma onurunu yaşayan Vurgeç ailesi başta olmak üzere tüm Kürdistan halkının başı şağolsun diyor, intikamının alınacağının sözünü yineliyoruz. 

 Şehit düşen YPS üyemizin sicili;

Çekdar Munzur

Heval Vurgeç

Hanım

Ekrem

1990 - Dersim

Şehadet tarihi ve yeri: 2 Haziran 2017 - Kızıltepe