YPS’den şehit ailelerine ve Kürdistan halkına çağrı

YPS Genel Koordinasyonu, geçtiğimiz süreçte yaşamını yitiren YPS üyelerinin ailelerine ve Kürdistan halkına yönelik yazılı açıklamada bulundu.

Direniş sürecinin bilançosunu imkanlar dahilinde açıkladıklarını belirten YPS, şehitlere ilişkin tüm materyallerin kendi sitelerinde toplanması için herkesi katkı sunmaya çağırdı.

YPS, "Geçen zaman tarihin de ispat ettiği gibi direnenlerin kazandığını hep kanıtladı" diyerek, Kürt halkının teslim alınamayacağının görüldüğüne dikkati çekti.

YPS Genel Koordinasyonu, bugün yaptığı yazılı açıklamada, "24 Temmuz 2015 tarihinden bu yana Kürdistan’ın hemen her alanında Kürt gençliğinin öncülüğünde tarihe geçecek bir direniş gerçekleşti. Bu tarihi öz yönetim direnişleri süreci diz çöktürülmek istenen bir halkın özgür ve onurlu yaşama konusundaki ısrarını ortaya koyarak, düşmanlarına Kürt halkının teslim alınamayacağını gösterdi. Geçen zaman tarihin de ispat ettiği gibi direnenlerin kazandığını hep kanıtladı. Bu direniş ve sonuçları her ne kadar büyük bedeller ödenmiş olsa da tarihe geçecek derecede hayatiydi. Halkımıza belki de özgür yaşama olan yürüyüşün en uzun mesafesini aldırdı ve Kürt düşmanlarının planlarını bir kez daha alaşağı etti" dedi.

Büyük direnişler ve mücadeleler için büyük bedellerin de ödendiğine vurgu yapılan açıklamada, "Kürt halkının en güzel evlatları, en yiğit gençleri tereddütsüz bir biçimde kendilerini bedel olarak sundular. Bu uğurda şehit düşen yoldaşlar bugüne gelen mücadelemizin temel yaratıcısı oldular. Onların bu dava için yaptıkları, mücadele tarzları, yaşam biçimleri, umutları ve hedefleri bugün bizler için temel mücadele gücü iken yarınımızın inşasında da temel kılavuz olacaklardır. Onların ardılları olan bizler ise Önderliğimizin ve halkımızın özgürlüğü ile son bulacak olan bu kavgayı ancak onların anılara doğru sahip çıkarak kazanabileceğiz" denildi.

'ÇALIŞMALARA KATKI SUNMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Çetin geçen, tarihte eşi benzeri görülmemiş düşman saldırılarının en faşizane yürütüldüğü bu mücadele döneminde, şehitlerimizin ilanının yapılmasını, onların tarihe mal edilmesini hep bir görev bildik. Bunun için önemli çabalarımız oldu. Ancak içinden geçtiğimiz mücadele döneminin karmaşık ve zorlayıcı halleri yine şehir savaşının kendiyle getirdiği özgün hususlar ve düşmanın bu konuda yaratmaya çalıştığı kirli bilgi ve engelleme çabaları bu konuda kimi yetersizlikler yaşamamıza da neden oldu. Bu konuda 2016 yılının Temmuz ayında kamuoyuyla paylaştığımız bilançoda da bu hususlara değinerek siz değerli halkımıza bu durumun izahında bulunmuştuk. Temmuz ayında gerçekleşen bu bilançonun o tarihe kadar netleşen bilançolar olduğunu belirtmiş, şehit bilançoları için araştırma çalışmalarının sürdüğünü ifade etmiş kamuoyuyla ikinci bir bilançoyu paylaşacağımızı duyurmuştuk.

ŞEHİTLERE İLİŞKİN TÜM MATERYALLER SİTEDE TOPLANSIN

O tarihten bugüne YPS olarak öz yönetim direnişlerinde yaşamını yitiren şehitlerimizin çalışması yürütülerek önemli oranda netleşmeye gidilmiştir. Bilançomuzun netleştirilen son halini sizlerle paylaşıyoruz. Bu bilançoda netleşmeyen kimi kısımların da sitemizin iletişim adresine yapacağınız başvurular, eklemeler ve önerilerle tamamlanacağına inanıyoruz. Yine sitemizde şehitlerimize dair toparlamaya çalıştığımız tüm materyallerle bu yoldaşların mücadele tarzına, kişiliğine, onun kahramanlığına ve özlemlerine ışık tutacak tarihi değerdeki çalışmalara katkı sunmak için çaba sahibi olmanızı bekliyoruz."

YPS resmi sitesi: http://yps-online.com/tr/