YPS’den Van ve Gever’deki eylemlere ilişkin açıklama

YPS Genel Koordinasyonu, Van’da AKP yöneticisine yönelik düzenlenen eylem ile Gever’de Türk devletiyle çalıştığı belirtilen bir şahıs hakkında açıklamada bulundu.

Genel Koordinasyon açıklamasında, Van’da yaşamını yitiren üç YPS üyesinin kimlik bilgileri de açıklandı.

YPS sitesinde yer alan açıklama şöyle:

14 Nisan günü Van Muradiye'de bir YPS birimimiz daha öncesinden uyarılmış olan İbrahim BALLI isimli Muradiye AKP ilçe başkanının konvoyunu ferdi silahlar ile vurmuştur. Burada bir güvenlik görevlisi öldürülmüştür. Bu öldürülen kişi hem korucudur hem de ilçe başkanının akrabasıdır. Bu eylemde konvoyda yer alan askerlerin de ölü ve yaralısı vardır ancak net sayı bilinmemektedir.

17 Mayıs günü Muradiye'de AKP çeteleri bir YPS birimimizin yerini tespit etmiş ve bu alana yönelik operasyon başlatmıştır. Burada arkadaşlarımız saldırı hazırlığı içinde olan AKP çetelerine çatışarak yanıt vermiştir. Çıkan çatışmada AKP çetelerinin ölü ve yaralıları vardır fakat net sayı bilinmemektedir. Burada 3 arkadaşımız son mermisine kadar çatışarak kahramanca şehit düşmüştür.

Şehit düşen arkadaşların sicilleri;

* Şerzan Koçer / Agid Çetinkaya / Anne: Kumri Baba: Osman / 1994 Adana-Seyhan doğumlu

* Canfeda Gulan / Malik Biçen / Anne: Adalet Baba: Rıza / 1996 Muradiye doğumlu / 2014 katılımlı

* Metin Arhan / Ferhat Çırak / Anne: Zübeyde Baba: Cesim / 1985 Muradiye doğumlu / 2013 katılımlı

GEVER

YPS’li arkadaşlarımız Gever’de kontra faaliyet yürüten ve şehir savaşları sürecinde düşmanla çalışan Necmettin ATSIZ adındaki şahsı defalarca uyarmıştır. Bu şahıs uyarıları dikkate almayıp karşıt faaliyetlerini sürdürmüştür. Bunun üzerine YPS birimimiz 30 Mayıs günü bu şahsı cezalandırmıştır.