YRD Koordinasyonu’ndan Aksoy için başsağlığı mesajı

Reqa’da DAİŞ çetelerinin saldırısında şehit düşen YPG Basın Merkezi üyesi Firaz Dağ’a (Mehmet Aksoy) ilişkin başsağlığı mesajı yayınlayan YRD Koordinasyonu, “Mehmet Aksoy Arkadaşımızın özgürlük ideallerini mutlaka gerçekleştireceğiz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan YRD Koordinasyonu, Aksoy’un ailesine başsağlığı da diledi.

YRD Koordinasyonu açıklamasında şunlar belirtildi: “Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin emek kahramanlarından Mehmet Aksoy arkadaşımız Reqa’da DAİŞ faşizmine karşı yapılan mücadelede YPG Basın çalışanı olarak şehit düştü. YRD Koordinasyonu olarak ailesine, özgür basın camiasına ve Kürdistan halkının başsağlığı diliyoruz.

Genç yaşına rağmen sürgündeki Kürdistanlıların dernek çalışmalarından, diplomasiye, sinemadan basın yayına kadar her alandaki mücadelesinde ve örgütlenmesinde hep en öndeydi. Genç yaşına rağmen büyük bir emeğin ve tecrübenin sahibi olan Mehmet Aksoy, son dönemlerde diplomasi alanında ve basın alanında Kürdistan Özgürlük hareketinin ve Rojava Devrimi’nin sesini dünyaya duyurmak için büyük çabalar gösterdi. İngilizce yayın yapan haber ajansının kurucusu ve editörlerinden olan Mehmet Aksoy, Rojava Devrim’ine katılmak ve devrimin sesini dünyaya duyurmak için devrim sahasına gitti.

‘Kendimi orada yeniden yaratacağım’ diyerek Rojava ve Kuzey Suriye sahasına giden Mehmet Aksoy arkadaşımız, diplomasideki tecrübesini başarılı bir şekilde Özgür Basın Geleneği’nin parçası haline getirdi ve kısa sürede Reqa operasyonunu yerinde izledi. Aktif mücadele içerisinde YPG Basın Merkezinde önemli görevler üstlendi.

Gurbetelliler’den Halil Dağ’a, Deniz Fırat’tan Agiri’ye ve Nujiyan Erhan’a kadar devam eden Özgür Basın geleneğinin devam ettiricisi Mehmet Aksoy da halkımızın ve halklarımızın özgürlük mücadelesinde Özgür Basın emekçisi olarak aktif bir şekilde rolünü oynadı. Genç yaşına rağmen birikim ve tecrübesi ile Maraş’tan Londra’ya, Londra’dan Özgür Rojava’da inancı ve tutkusu ile özgürlük mücadelesinde yerini aldı. Erken şehadeti özgür basın için büyük bir kayıptır. Mehmet Aksoy’un Ortadoğu halklarının devrimi haline gelen Rojava devrimi ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi için daha çok yapacağı işler vardı. Mehmet Aksoy arkadaşımızın ideallerini özgür basın mücadelesinde gerçekleştireceğimizi belirtiyor; onun mücadele çizgisi ve emeği önünde saygıyla eğiliyoruz. Tekrardan YRD Koordinasyonu olarak ailesine, özgür basın camiasına ve Kürdistan halkının başsağlığı diliyoruz. Mehmet Aksoy’un ideallerini gerçekleştirme sözünü veriyoruz.”