Zap bölgesindeki çatışma ve eylemler devam ediyor

Türk ordusunun Güney Kürdistan’daki Zap bölgesine yönelik işgal girişimlerine karşı, gerilla güçlerinin eylemleri devam ediyor.

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı sınır hattında Türk ordusu ile gerilla güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Türk ordusunun Güney Kürdistan’ın Zap bölgesine bağlı bazı alanları işgal etme girişimine gerillalar eylemlerle cevap veriyor.

Bölgedeki ANF muhabirlerinin aktardığı bilgilere göre, dün akşam saatlerinde Türk ordusuna karşı bir dizi eylem düzenlendi. Çukurca’ya bağlı Kinyaniş köyünde indirme yapmak isteyen Türk ordusuna gerillalar karşılık verdi. Yine aynı bölgede bulunan şehit Xeyri alanındaki Türk askerleri üç koldan vuruldu. Burada 4 Türk askeri öldürüldü, çok sayıda asker yaralandı. Ölü ve yaralı askerler gece saat 22:00’da skorsky helikopterlerle alındı.

Yine Güney Kürdistan sınırları içerisinde olan Şehit Munzur alanında Türk askerlerine kurulan patlayıcı tuzak sonucu bir asker öldü. Aynı alanda 1 asker suikast sonucu öldürüldü.

Şehit Munzur ve Bijne köyü sırtında bulunan Türk askerlerine yönelik düzenlenen eylemde ise 2 asker öldürüldü.

Diğer yandan, Hakkari’nin Gever ilçesine bağlı Rezan köyündeki karakolun tepesine düzenlenen eylemde de ölü ve yaralı askerlerin olduğu bildirildi. Ancak eylemin sonuçları hakkında net bilgi edinilemedi.