GÖRÜNTÜLÜ

İrade gaspına karşı Kopenhag ve Solothurn’da eylem

Kopenhag ve Solothurn'da Kürt halkının iradesinin gasp edilmesine karşı düzenlenen eylemlerde, "Bu zulme karşı her yerde direneceğiz" mesajı verildi.

COLEMÊRG BELEDİYESİ'NİN GASP EDİLMESİ

Danimarka’nın başkenti Kopenhag ile İsviçre’nin Solothurn kentinde Colemêrg Belediyesinin gasp edilmesi düzenlenen eylemlerle protesto edildi. 

KOPENHAG

Danimarka'nın başkenti Kopenhag’da gerçekleştirilen mitinge Avrupa Parlamentosu Enhedlisten Milletvekili Nikolaj Villumsen de katıldı. Bir konuşma yapan Villumsen,  "Kürtlerin özgürlük davalarının yanındayız. 31 Mart’taki yerel seçimde Erdoğan tümden kaybetti. Colemêrg Belediyesi'ne kayyum atanmasını kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Dayanışma sloganlarının atıldığı mitingde direnişin kesintisiz sürdürüleceği kaydedildi.

SOLOTHURN

İsviçre’nin Solothurn kentinde yaşayan Kurdistanlılar, Colemêrg’deki irade gaspına karşı merkez tren istasyonu önünde bir araya geldi.

İsviçre Demokratik Kürt Konseyi Eşbaşkanlık Divan Üyesi Emrah Bingül, belediyenin işgal edilmesine tepki göstererek, “Kürtlere dağın yolu gösteriliyor” dedi. 

İrade gaspına karşı bir araya geldiklerini belirten Bingül, “Bugün burada bulunan bizler, demokratik siyasetin yolu kapatıldığı için Avrupa’dayız. Eğer öyle olmasaydı birçoğumuz buraya gelmezdi. Colemêrg halkının iradesini üç dönemdir tanımıyorlar. Halkın seçtiği temsilcilerin yerine kayyum getirilmesi, Kürtlere legal siyaset yolununun kapatılması, dağın yolunun açılmasıdır. Kaç gündür Colemêrg’de gencinden yaşlısına, kadınından çocuğuna kadar herkes direniyor. Kürt milletvekilleri, seçilmiş belediye başkanları, il ve ilçe yöneticilerimiz, 7’den 70’e herkes direniyor. Bu direnişin karşısında saygıyla eğiliyorum. Herkes bu gaspçı anlayışa karşı direniş içerisinde yerini almalıdır. Sonucu ne olursa olsun Kürt halkı bu zulme karşı direnecektir” dedi.

Almanca hazırlanan bildiriyi ise İsviçre Kürt Kadınlar Birliği Üyesi Ruken Demir, okudu.

Eylemde Cumartesi günü Zürih Helvetiaplatz’ta, saat 17.00’da merkezi yürüyüş yapılacağı açıklandı ve katılım çağrısı yapıldı.