İsveçli vekil adayı: İmralı tecridi ülkedeki tüm tutsakları etkiliyor

İsveç Sol Parti Avrupa Parlamentosu Milletvekili adayı Lotta Lagnander, Gävleborg Halk Meclisini ziyaret etti. Lagnander, "İmralı tecridi ülkedeki tüm tutsakları etkiliyor" dedi.

İsveç Sol Parti Avrupa Parlamentosu Milletvekili adayı Avukat Lotta Lagnander, Gävleborg Halk Meclisini ziyaret etti. Lagnander, İmralı tecridini ve siyasi tutsaklar üzerindeki hukuksuzlukları incelemek için İstanbul, Ankara ve Amed'i ziyaret etmişti.

Lagnander, “İsveç istihbaratı ile problemi olan Kürt müşterilerim yoluyla Kürt sorunu ile tanıştım ve Kürt sorunu ve Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sıradan olaylar olmadığını anladım” dedi. Bir arkadaşının tavsiyesi ile Türkiye ve Kurdistan’da incelemelerde bulunacak bir heyette yer aldığını, heyette sekiz ülkeden hukukçu ve milletvekillerinin bulunduğunu anlatan Lagnander, “Baro, dernek, Barış Anneleri ve şahıslarla görüştük ve görüşmelerin sonuçlarını bir rapor ile İstanbul’da düzenlenen bir konferansa ilettik. Ancak kısa bir süre sonra Maraş merkezli depremin gerçekleşmesi, sonraki gezi planlarımızın gecikmesine ve aksamasına yol açtı. Deprem dolayısıyla iki heyet oluşturduk, bir heyet deprem bölgesini, diğeri Türkiye’deki kurumları ziyaret etti. Ancak durumun daha da kötüleştiğini, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sadece kendisiyle sınırlı olmayıp tüm tutukluları nasıl etkilediğini açıkça gördük” dedi.
İsveç Sol Parti Avrupa Parlamentosu Milletvekili adayı Avukat Lotta Lagnander, şunları da söyledi: "Yazdığımız bir rapor değişik ülkelerdeki hukukçu ve siyasetçilerin imzalaması için gönderildi ve imzalar tamamlandığında rapor Avrupa Birliği ve Türkiye yönetimine gönderilecek."