İtalya Kürt Komitesi’nden Demokrat Parti’ye ziyaret

Demokrat Parti'nin Avrupa Parlamento Adayı Emanuele Fiano'nun talebiyle İtalya-Kurdistan Komitesi'den bir heyet, parti binasında görüşme gerçekleştirdi.

AP ADAYI EMANUELE FIANO

Demokrat Parti'nin Avrupa Parlamento Adayı Emanuele Fiano'nun talebiyle İtalya-Kurdistan Komitesi'den bir heyet, Milano’daki Demokrat Parti binasında görüşme gerçekleştirdi.

8-9 Haziran’da gerçekleşecek Avrupa parlamento seçimlerinde Demokrat Parti'den aday olan Fiano, aslen Yahudi olup Milano’da dünyaya geldi. Fiano ailesinin tüm bireyleri Hitler döneminde Auschwitz kampına sürüldü. Aileden sadece babası Nedo Fiano sağ kurtularak tekrar İtalya'ya döndü.

Fiano, Kurdistan da yaşanan süreç hakkında bilgi edinme ve seçilmesi halinde Kürt halkı için neler yapacağı hakkında heyetten öneriler talep etti.

Komite, İmralı tecrit, işkence ve soykırım sistemi ve Kurdistan’da yaşanan son gelişmelerle ilgili hazırladığı dosyayı Parlamento adayına sunarak duyarlılık çağrısında bulundu.

Fiano, seçilmesi halinde Kürt sorununun çözümü ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için çalışma yürüteceğini belirtti.

Komite, Fiano’ya İtalya'nın ünlü karikatür sanatçısı Zerocalcare'nin "Kobanê Çağrısı" kitabını hediye etti.