GÖRÜNTÜLÜ

Özgürlük Nöbeti’ni Bonn’dan gelen grup devraldı

Özgürlük Nöbeti’ni devralan Bonn Demokratik Kürt Toplum Merkezi üyeleri “Kürt gençliği Önderliğimiz özgürleşinceye kadar mücadeleyi bırakmamalı” diyerek eylemi sahiplenme çağrısında bulundu.

ÖZGÜRLÜK NÖBETİ 625. HAFTASINDA

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve İmralı İşkence Sistemi’nin son bulması amacıyla 25 Haziran 2012 tarihinde Fransa’nın Strasbourg kentinde başlayan “Özgürlük Nöbeti” 625.haftasında devam ediyor.

Avrupa kurumlarının birleştiği ortak noktada her haftasını Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının sürdürdüğü eylemi yeni haftasında Almanya’nın Bonn kentinden gelen yeni grup devraldı.

Bonn Demokratik Kürt Toplum Merkezi üyelerinden oluşan grupta Rojin Şimşek, Agit Wasfi, Pîran Efrîn ve Cavid Rojhelat yer alıyor.

Avrupa kurumlarına görevlerini yerine getirmesi çağrısında bulunan ve Türk devletinin Kürt Halk Önderi Öcalan nezdinde Kürt halkına dönük insanlık suçlarını teşhir eden eylem Kürt halkı ve dostlarının Avrupa sürdürdüğü en uzun soluklu eylem olarak tarihe geçti. 25 Haziran’da 12.yılını geride bırakacak eylemi sürdüren yeni grup “Önderimizin özgürlüğü, özgürlüğümüzün teminatıdır. Kürt gençliği Önderliğimiz özgürleşinceye kadar mücadeleyi bırakmamalı” diyerek hem eylemi sahiplenme hem de mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.