Özgürlük Nöbeti’ni Freiburg grubu devraldı

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada devam eden Özgürlük Nöbeti’ni Freiburg grubu devraldı. Grup, Kürt ulusal birliğinin önemine dikkat çekti.

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 507. haftasına girdi.

Her haftasını Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi yeni haftasında Almanya’nın Freiburg kenti Demokratik Kürt Toplum Merkezi üyeleri devraldı. Grupta Hüseyin Bafe, İbrahim Bafe ve Cafer Nas yer alıyor.

'ZAFER KADINLARIN ÖNCÜLÜĞÜNDE GELECEK'

Grup adına söz alan Hüseyin Bafe, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Hüseyin Bafe, “Kürt halkının özgürlük mücadelesi kadınların öncülüğünde zafere ulaşacaktır”dedi.

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada sürdürülen eylemin tüm Kürtler için bir görev olduğuna dikkat çeken Bafe, “Önder Apo’nun özgürlüğü hepimizin özgürlüğü anlamına geliyor”dedi.

Kürt halkının, özgürlüğü için bir an önce bir araya gelerek ulusal birliğini sağlaması gerektiğini vurgulayan Bafe, “Türk devletinin işgal ve katliam saldırılarına karşı herkesin mücadele etmesi gerekiyor” dedi.

Avrupa kurumlarının bulunduğu ortak alanda sürdürülen Özgürlük Nöbeti haftanın yedi günü saat 07.30 ile 16.30 saatleri arasında sürdürülüyor. Nöbet eyleminde farklı dillerde hazırlanan broşürlerle hem Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın cinsiyet eşitlikçi, kadın özgürlükçü, ekolojik ve halkların birliğini esas alan paradigması Avrupalılara anlatılırken, hem de Abdullah Öcalan'ın 24 yıllık esaretine dikkat çekiliyor. Eylemde ayrıca Avrupa’nın Türk devletinin Kürt halkına yönelik işlediği insanlık suçlarına sessizliği protesto edilirken, kurumlara görevlerini yerine getirme çağrısında bulunuluyor.