GÖRÜNTÜLÜ

Amsterdam ve Hamburg’da eylem: Tecride alışmayacağız

Amsterdam ve Hamburg’da yapılan mitinglerde Kürt halkının tecride asla alışmayacağı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürleşinceye kadar eylemlerine kesintisiz bir şekilde devam edeceği vurguladı.

ZİNDANLARDA TECRİDE KARŞI EYLEMLER

Hollanda’nın Amsterdam, Almanya’nın ise Hamburg kentlerinde başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere tüm tutsaklara yönelik uygulanan tecrit protesto edildi.

AMSTERDAM

Avrupa Demokratik Güç Birliği'nin (ADGB) çağrısı üzerine Hollanda’da yaşayan Kurdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı Amsterdam Dam Plein’de bir araya geldi.

Çok sayıda protestocunun katıldığı eylemde ağır tecrit koşulları protesto edildi. Dam Plein’de yapılan açıklama ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için mesajlar verildi, CPT ve Avrupa kamuoyuna sorumluluklarını yerine getirmesi için çağrı yapıldı. Kurdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü sağlanana kadar eylemlerin süreceğini belirtti. 

HAMBURG

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplum Kongresi tarafından 1 Haziran’dan itibaren başlatılan yeni hamle çerçevesinde Almanya’nın Hamburg kentinde siyasi tutsaklarla dayanışma amaçlı bir miting düzenlendi.

Hamburg merkez tren istasyonu önünde yapılan miting, dünya devrim şehitleri anısına saygı duruşu ile başladı.

Hamburg DKTM adına konuşan Mazlum Amed halk olarak tecride asla alışmayacaklarını belirterek Abdullah Öcalan özgürleşinceye kadar eylemlerinin kesintisiz bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

Tecridin bir an evvel sonlandırılıp Kürt sorununun barışçıl yolarla çözülmesi gerektiğini söyleyen Amed, halk olarak özgürlük ve onur için en değerli evlatlarını bu uğurda bedel verdiklerini söyledi.

Hamburg Sol Parti Miletvekili ve Grup Sözcüsü Cansu Özdemir ise şunlara değindi:

"Türkiye’de hala başta Abdullah Öcalan olmak üzere binlerce siyasi tutsak düşüncelerinden dolayı hapiste. Tahliye olup çıkanların çoğu da kısa bir zamanda yaşamlarını yitiriyorlar. Başta Abdullah Öcalan olmak üzere tüm tutsaklara yönelik uygulanan tecrit bir insanlık suçudur. Bunu kabul etmediğimiz gibi buna karşı mücadelede etmek gerekiyor. Abdullah Öcalan nihayetinde milyonların lider olarak kabul gördüğü bir insandır ve Kürt sorununun çözümünde en büyük muhataptır."

Mitinge Partizan taraftarları, Cumartesi Anneleri ve Alman enternasyonaller başta olmak üzere çok sayıda insan katılırken Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yanı sıra Türk devleti tarafından gözaltına alındıktan sonra kaybedilenlerin posterleri taşındı. Miting “Bijî Berxwedana Zindanan” sloganı ile son buldu.