GÖRÜNTÜLÜ

Berlin’de Mayıs Ayı şehitleri anıldı

Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen bir etkinlikle Mayıs şehitleri şahsında Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anıldı.

MAYIS AYI ŞEHİTLERİ

Dest Dan Kadın Meclisi ve Özgür Kurdistanlılar Meclisi (Nav Berlin) organizesiyle bir araya gelen Kurdistanlılar ve enternesyonel gençler Demokratik Kürt Toplum merkezinde bir anma etkinliği gerçekleştirdi.

Yapılan etkinlikte Mayıs ayı şehitleri ve ailelerinin Berlin’de yaşayan farklı tarihlerde şehit olanların anıldı. Anma Mayıs ayı şehitleri şahsında Kurdistan şehitleri için saygı duruşu ile başladı.

Daha sonra Nav Berlin eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz söz alarak, “Söz konusu şehitler olunca bizlerin bedenleri titriyor. Bu nedenle şehitlerden bahsetmek zordur. Kürtler diyebiliriz ki yüzbinlerce şehit vermiş. Tabi Kürt halkının kazanımları da var, bu kazanımlar şehitler ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sayesindedir. Meclislerimizde, komisyonlarımızda yani öncülük rolü üstlenenle şehitlerin izinde gitmek zorundadır. Bizler de diyebiliriz ki şehitlerimizin izinden tam anlamıyla gidemediğimizin özeleştirisini veriyoruz” dedi.

Şehit Rêzan Amed’in babası da bir konuşma yaparak, ‘’Bizler şehitlerimize layık olmalıyız. Şehitlerimizin önünde fedakar olmalıyız. Şehitlere layık olmak istiyorsak şehitlerimizin izinden gitmeli, şehitlerimize sahip çıkmalıyız. Bir kez daha söylüyoruz, şehit hepimizin şehididir” dedi.

Siyasetçi Selahattin Mete ise, “Kürt halkı birçok şehit verdi. Özgürlük hareketi şehitler partisidir, bunu da pratiklerinde göstermişlerdir. Birçok arkadaşımız düşmana esir düşmemek için şehit olmuştur, şehitlerini düşman elinde bırakmamak için birçok şehit vermiştir. Bizler dilimize, kültürümüze, toprağımıza, Önderliğimize ne kadar sahip çıkıyoruz. Bu yönlü bizlerin duruşunda bir zayıflık var, bunu aşmamız gerekiyor ve birlikte hareket etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Anma sinevizyon gösteriminin ardından ‘’ Şehit Namirin ‘’ sloganları ile son buldu