GÖRÜNTÜLÜ

Biel’de Mehmet Yıldırım için anma

Türk devletinin Licê'de katlettiği Mehmet Yıldırım İsviçre'nin Biel kentinde anıldı.

ŞEHİT ANMA

Amed’in Licê (Lice) ilçesine bağlı Nenyas kırsal Mahallesi’nde 24 Mayıs’ta operasyona çıkan Türk askerleri tarafından katledilen 4 çocuk babası Mehmet Yıldırım için İsviçre'nin Biel kentinde anma gerçekleştirildi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezindeki anmaya çok sayıda şehit ailesi ve Kurdistanlı katıldı.

İsviçre Şehit Aile Kurumu (KOMAW) Eş Sözcüsü Mustafa Karahan, "Kurdistan mücadelesinin neferleri şehitlerdir. Bizler onların yolundan yürüyoruz. Değerli yurtsever Kurdistan halkı, bildiğiniz gibi Lice’de Mehmet Yıldırım (Sofi) arkadaşımız hain bir saldırı sonucu şehit edildi. Yaşamıyla, bağlılığıyla ve güvenilirliğiyle kendisini ortaya koydu. Şehit Sofi mücadelesiyle bize tekrardan yurtseverlik ölçüsünü anlattı. TC ordusunun 4 saatlik saldırısına karşı son anına kadar mücadeleyi sürdürdü, teslimiyeti reddetti."

Önderlik yolunun özgürlük yolu olduğunu söyleyen Karahan, özgürlük mücadelesinin sonuna kadar süreceğini dile getirdi.

'TOPRAĞINA SAHİP ÇIKTI, İŞGALCİLERE TAVİZ VERMEDİ'

Şehit Mehmet Yıldırım’ın kuzeni Mahsun Kocakaya da direnişi büyütme sözü vererek, "Şehidimiz bize mücadeleyi öğretti. Ülkemiz büyük saldırılar altında, topraklarımız işgal edilmiş, buna karşı çıkmalıyız. Şehit Sofi sözleriyle her şeyi ortaya koyuyor. 7 yıl zindanda kaldıktan sonra tekrar toprağına sahip çıktı, çıkmaya da devam ediyordu. Herkesle anlaşan, herkesi tanıyan Sofi bizim için yoldaş, arkadaş, abi; her şey oldu.  Düşmana taviz vermedi, 4 saat boyunca toprağını vermemek üzere çatıştı, mücadelesine sahip çıktı ve çocuklarının önünde şehadete ulaştı" dedi.

Anma şehit Mehmet Yıldırım şahsında hazırlanan ve şehitler temalı sinevizyon gösterimiyle devam etti.