GÖRÜNTÜLÜ

BM önünde Kürt Dil Bayramı kutlandı

İsviçre'nin Cenevre kentinde her çarşamba sürdürülen oturma eyleminde bu hafta 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı kutlandı.

BM ÖNÜNDE EYLEM

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Kurdistanlılar İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önündeki oturma eylemini sürdürüyor. 25 Ocak 2021'den bu yana devam eden oturma eyleminde bu hafta 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı kutlandı.

Nations Meydanı'nda açtıkları çadır etrafında oturma eylemi düzenleyen Kurdistanlılar, insanlığa ve uluslararası hukuka aykırı bir biçimde süren tecridi protesto etti.

Eylem Komitesi konuşan Tekin Baydağ, 3 yıldır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan haber alınamadığına dikkat çekerek, "Sonuç alana kadar eylemde olacağız" dedi. Baydağ, CPT başta olmak üzere uluslararası demokrasi kuruluşlarına seslendi. Kürtlerin Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele etmekten asla geri durmadığını ve bundan sonra da durmayacağını vurgulayan Baydağ, süren eylemleri hatırlattı.

Mayıs ayının Kürtler için ayrı bir anlam taşıdığını söyleyen Baydağ, başta 4 parça Kurdistan'da yaşayan Kürtler olmak üzere tüm Kürtlerin 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı’nı kutladı. Baydağ, her alanda ve koşulda Kürtçe konuşulması gerektiğini söyledi.

Eylemde bu akşam Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı vesilesiyle yapılacak etkinliğe katılım çağrısında bulunuldu.