CÎK'ten irade gaspına karşı topyekun mücadele çağrısı

Civaka Îslamî ya Kurdistan (CÎK), Colemêrg'de irade gaspını kınayarak, Kürt halkını iradesini geri alana kadar mücadeleye çağırdı.

Civaka Îslamî ya Kurdistan (CÎK) Colemêrg Belediyesinin gasp edilmesi ve Eşbaşkan Mehmet Sıddık Akış’ın rehin alınmasını yayınladığı yazılı mesaj ile kınadı.

Colemêrg'deki irade gaspının Kürt halkının demokratik haklarına ve iradesine yönelik bir saldırı olduğu belirtilen mesajda şunlar belirtildi: “ Seçimle iş başına gelmiş belediye eş başkanlarının hukuksuz bir şekilde görevden alınması ve kayyum atanması, halkının iradesini hiçe saymaktır. Bu bir işgaldir. Kürt halkının hak ve hukukunu, seçme ve seçilme hakkını tanımamaktır. Bu, Kürtlerin yönetme hakkına doğrudan bir müdahaledir. Kürt halkının oylarıyla seçtiği temsilcilerinin görevden alınması, artık Kürt açısından bir yol ayrılığıdır. Kürt'ün hakkını ve hukukunu tanımayan faşist AKP-MHP iktidarı, yüzyıldır halkımızın siyasi ve kültürel haklarını gasp etmiştir.

Colemêrg’deki irade gaspı, Kürtler açısından sadece demokratik değil, aynı zamanda dini anlamda da bir gasptır. Kürt halkının seçilmiş temsilcilerinin görevden alınması ve tutuklanması hak gaspıdır. Kur’an emridir. İrade gaspı dinde haramdır ve günahtır. Kürt halkının dini ve kültürüne açık bir saldırıdır. Kürt'ün iradesine saygı göstermemek, onların inançlarına ve dini değerlerine de saygısızlıktır. Zalim, faşist AKP-MHP ve diktatör şefi Erdoğan Kürt halkının tüm kazanımlarını yok etmeye yemin etmiştir. 31 Mart yerel seçimlerde Kürt halkının sandıklarda verdiği cevabı unutmamış, intikam almak için halkımızın iradesini gasp etme sürecini tekrar başlatmıştır. Kayyum marifeti ile demokratik süreci engellemeye ve Kürt halkının yükselen siyaset iradesini kırmaya yönelik hamlesine karşı topyekun mücadele etmeliyiz. Başta Müslüman halkımız olmak üzere, doğru İslami temsil eden kurumlar, şahıslar, demokratik kurumların tümümü bu zalimlere karşı Kürt halkı ile dayanışma içinde mücadele etmeye çağırıyoruz. Kürt halkının dini ve kültürel haklarını korumak ve onların iradesine saygı göstermek insani ve İslami bir zorunluluktur.

Halkımız tüm gücüyle seferberlik ruhu ile kazanımlarına sahip çıkmalı. Allahutaala İbrahim Süresi 42’nci Ayetinde şöyle buyuruyor” Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.”  

Bu zalimlerin zulmü ilelebet olmayacak. Halkımız, Colemêrg’de iradesi iade edilene kadar direnmeli ve mücadelesini büyütmelidir."