GÖRÜNTÜLÜ

CDK-S ara dönem kongresini gerçekleştirdi

Yıllık çalışmaların değerlendirildiği ve yeni planlama ve örgütlenmelerin oluşturulduğu CDK-D Ara Dönem Kongresi’nde mücadeleyi daha ileriye taşıma sözü verildi.

CDK-S ARA DÖNEM KONGRESİ

İsviçre'deki Kürt kurumlarının çatı örgütlenmesi olan İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) ara dönem kongresi Basel'de gerçekleştirildi.

Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin (CDK-Bl) konferans salonunda düzenlenen kongrede CDK-S bünyesinde yer alan 11 meclis, 5 komün, 2 inisiyatifi üyelerinin katılımıyla bir yıllık çalışmalar değerlendirildi ve dönem eşbaşkanları seçildi.

Kongreye siyasetçi Musa Farısoğulları, KCK Yürütme Komitesi Üyesi Zübeyir Aydar da katıldı.

1 Haziran Hamle şehitleri şahsında bir dakikalık saygı duruşu ardından divan seçimi yapıldı. Divana Nejdet Atalay, Emrullah Bingöl ve Seda Aktaş seçildi.

ÖZGÜRLÜK HAMLESİNİ BÜYÜTMELİYİZ

İlk sözü KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı Üyesi Musa Farısoğulları aldı. Kurdistan Özgürlük Mücadelesinin şehitlerin verdiği bedeller sayesinde bugüne taşındığını ifade eden Farısoğulları, 1 Haziran Hamlesi şehitlerini andı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Kürt halkının dostları öncülüğünde başlatılan kampanyaya işaret eden Farısoğulları, “Bu hamle sekiz ayı geçti. Bizler Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi çözüm” hamlesi kapsamında birçok etkinlik yaptık. Ancak bu eylemler daha görkemli ve sonuç alıcı olabilirdir. Örgütlülüğümüzü daha büyütmeliyiz” dedi.

DİRENİŞ HER ALANDA SÜRÜYOR

KCK Yürütme Komitesi Üyesi Zübeyir Aydar ise, 1 Haziran Atılımı’na giden süreci ve sonuçlarını anlattıktan sonra 8 ay önce başlatılan “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesinin tarihsel bir hamle olduğunu dile getirdi. Aydar, şöyle devam etti: “Birçok insanımız şunu söylüyor; Kürt halkının bu kadar çok dostu var mı? İşte avukatlar Önder Apo’yu savunmak için gönüllü oluyor. Dünyanın birçok ülkesinde Önder Apo’nun özgürlüğü için mektuplar, dilekçeler gönderiliyor.”

Aydar’ın kampanya ile ilgili konuşması sırasında kongre katılımcıları, ellerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleriyle ayağa kalkarak “Bijî Serok Apo”, Bê Serok Jiyan Nabe” sloganları attı. 

MÜCADELEYİ DAHA İLERİYE TAŞIMAK ZORUNDAYIZ

Konuşmasına kaldığı yerden devam eden Zübeyir Aydar, “Bugüne kadar Kürt kadınları, Kürt gençleri, Kürt halkı ciddi bedeller ödedi ve bunda da başarı elde etti. Bununla gurur duyuyoruz. Bu onur bu halka aittir. Düşman ne söylerse söylesin her alanda ciddi bir direniş var. Medya Savunma Alanlarında savaş tünellerinde olağanüstü bir direniş var. Bu direniş yasaklı silahlara karşı, kimyasallara karşı sürüyor. Bu tünellerde direnenlerin bize eleştirileri var. Günlerce sadece bir yudum su içip direniyorlar. Her gün üzerlerine yasaklı gazlar atılıyor. Onlarla empati yapalım. Onların yoldaşı olmanın gereklerini yerine getirelim. Sonuna kadar onlarla birlikte olalım. Onlar bizim kahramanlarımızdır. Onlar bizi, Kurdistan’ı savunuyorlar” vurgusunda bulundu.

Var olan mücadeleyi daha ileriye götürme zorunluluğumuz var” diyen Aydar, “Önderlik yoktan başladı. O zaman hiçbir örgütlülük yoktu, hiçbir şeyimiz yoktu. Biz on kişiyi yan yana getiremiyorduk. Şimdi bu kadar büyük bir imkan, bir örgütlük var. Bunu daha iyi ileri götürmek zorundayız. Önder Apo ve arkadaşları yoktan var ederek bize teslim etti. Biz de bunu ileri taşımalıyız. Asla bizi yok edemezler. Mücadelemiz Türk devletini krize sokmuş durumda. Ne derlerse desinler özgürlük mücadelesi başarıya ulaşacaktır” diye konuştu.

YENİ EŞBAŞKANLAR DİLAN ÇETİNKAYA VE CEMAL ÖZDEMİR

CDK-S Ara Dönem Kongresi yıllık raporların okunması ve faaliyetlerin değerlendirilmesi ile devam etti. CDK-S tüzüğünde yapılan değişikliklerin de okunup oylamadan geçirildiği kongrede yeni dönem planlaması oluşturuldu.

Son olarak da CDK-S’nin yeni eşbaşkanları seçildi. Eşbaşkanlığa seçilen Dilan Çetinkaya ve Cemal Özdemir, kısa bir konuşma yaparak, “Başta Rêber Apo’nun özgürlüğü konusunda olmak üzere her alanda mücadele sürdürenlere layık olmak için çalışacağız” dedi. 

CENEVRE HALK MECLİSİ’NE ÖDÜL

Kongrede 27 Kasım 2020'den beri Cenevre’de bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde her Çarşamba yapılan oturma eylemini organize eden Cenevre Kürt Halk Meclisi’ne bir ödül verildi. Ödülü, görev süresi dolan CDK-S Eşbaşkanı Selma Sürer takdim etti.