Cenevre eylemcileri tecride ve gaspa karşı OHCHR önünde

Cenevre’de oturma eylemi gerçekleştiren eylemciler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için bir kez daha uluslararası kurumlara sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunurken, Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesini de kınadı.

CENEVRE'DE ÖZGÜRLÜK EYLEMİ

İmralı tecrit sisteminin ortadan kaldırılması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması amacıyla İsviçre'nin Cenevre kentinde her çarşamba düzenlenen oturma eylemi devam ediyor.

25 Ocak 2021’den bu yana Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde gerçekleştirilen eylem, bu hafta Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Ofisi (OHCHR) önüne taşındı.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından açıklama yapıldı.

Eylemi komitesi adına konuşan Ramazan Kızılkurt, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dan haber alamama halinin 39 aydır devam ettiğini belirterek, Kürt halkı olarak bunu asla kabul etmeyeceklerini vurguladı. Kürt halkına dayatılmak istenen inkar, imha, soykırım ve teslimiyet politikalarına karşı artık tahammüllerinin kalmadığını belirten Kızılkurt, “Başta Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), Avrupa Konseyi (AK), BM ve OHCHR olmak üzere uluslararası kurumlara sorumluluklarını yerine getirme çağrımızı BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği  önünde bir kez daha yeniliyoruz" dedi. 

Kızılkurt'un ardından hazırlanan basın metnini Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-Ge) adına Hasan İnci okudu.

Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için 41 ayı aşkın bir süreden beri oturma eylemi düzenlediklerini hatırlatan İnci, “Abdullah Öcalan, kapitalist moderniteye alternatif olarak özgür yaşam modelini halklara sunduğu için emperyalist güçler eliyle tecrit politikaları devreye konuldu. Özgürlük paradigması dünya halkları tarafından sahiplenildi. Bu nedenle Kürt halkına ve Kurdistan'a çok yönlü saldırılar geliştirilmektedir. Son olarak 3 Haziran sabahı Colemêrg Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış tutuklanarak belediyeye kayyum atandı. Kayyum darbesiyle bir kez daha Kürt halkının iradesi hedef alınmıştır. Tekrar tekrar denenen bu politikalara karşı Kürt halkı dün Wan'da olduğu gibi benzersiz bir direniş sergilediyse bugün de Wan direnişi ruhuyla Colemêrg'de de iradesine sahip çıkmayı sürdürecektir."

Açıklama ardından sloganlarla oturma eylemine geçildi.