YENİLENDİ II

Chur ve Linz’de Mayıs Ayı Şehitleri anıldı

Chur ve Linz’de düzenlenen etkinlikte, “Her şeylerini ortaya koyan Mayıs Ayı Şehitleri gibi mücadelenin büyütmesine her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğu dile getirildi.

MAYIS AYI ŞEHİTLERİ

Mayıs Ayı Şehitleri için İsviçre’nin Chur ile Avusturya’nın Linz kentlerinde anma etkinlikleri düzenlendi.

CHUR

Chur Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (CDK) düzenlenen anma, Mayıs Ayı Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

CDK Chur Kadın İnisiyatifi adına konuşan Nahide Yıldız, Mayıs Ayı Şehitlerinin mücadeleye katkılarını anlattı. Onlarca Mayıs ayı şehidini isimleriyle anan Nahide Yıldız, "Özgürlük ve devrim mücadelesi şehitlerimizin anılarına bağlı kalmak, şehitlerimize olan borcumuzdur" dedi.  

CDK Chur Eşbaşkanı Kureyş Doymaz da Mayıs Ayı Şehitlerini anarak konuşmasına başladı. Ardından son gelişmeleri değerlendirirken Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde 3 yılı aşkın bir süredir devam eden tecrit ve işkence sistemine dikkat çekti. Doymaz, “Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi sonuçlanıncaya kadar alanlarda olacaklarını ifade etti.

Şehit yakınlarının da söz alarak birer konuşma yaptığı anma, sinevizyon gösterimi sonrası “Şehîd Namirin” sloganlarıyla sonlandırıldı.

LINZ

Mayıs Ayı Şehitleri Avusturya’nın Linz kentinde Kürt Kültür Merkezi’nde Halkların Birleşik Demokratik Hareketi (HBDH) Avusturya temsilcilerinin de katıldığı bir etkinlikle anıldı.
Saygı duruşuyla başlayan anmada sinevizyon gösterimi yapıldı.

Ardından KCDK-E Avusturya Sözcüsü Xeyrî Serhat, mayıs ayının Kurdistan devrimi açısından önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Serhat, “Kurdistan Özgürlük Hareketi henüz başlangıç aşamasındayken Kurdistan halkının ve her şeylerini ortaya koyan en cesur evlatları mayıs ayında şehadete ulaşmışlardır. Kürt halkının birlik ve dayanışmasını daha da geliştirmesi ve mücadeleyi büyütmesine her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Bu temelde herkes şehitler gerçeğini daha derinden anlamalı, yaşamalı ve mücadeleyi büyütmelidir dedi.

Anma, şehitler için atılan sloganlarla sona erdi.

İMRALI TECRİDİ PROTESTO EDİLDİ

Anmanın ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridi protesto etmek amacıyla merkez tren istasyonunda bir miting düzenlendi.

Burada bir konuşma yapan Avusturya Civaka Azad Eşbaşkanı Ahmet Zirek, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan 25 yıldan fazla bir süredir tek başına ve bir tecrit altındadır. Özellikle son 38 aydır hiçbir haber alınamıyor. Tüm toplumlar gibi biz Kürt halkı da önderliksiz bir yaşamı asla kabul etmiyoruz” dedi.
Mitinge katılanlar sık sık, “Bê Serok Jiyan Nabe” ve “Bijî Serok Apo” sloganları attı.