GÖRÜNTÜLÜ

Colemêrg’de irade gaspı Köln ve Winterthur’da protesto edildi

Avrupa’daki Kürt organizasyonlarının çağrısı üzerine Colemêrg’deki irade gaspı, Almanya’nın Köln ve İsviçre’nin Winterthur kentlerinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

COLEMÊRG BELEDİYESİ'NE KAYYUM ATAMASI

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) ve Almanya Kurdistani Toplumlar Konfederasyonu’nun (KON-MED) Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) 31 Mart'ta kazandığı Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesine karşı tüm bileşenlerini ve Almanya’da yaşayan tüm demokrasi güçlerini alanlara çağıran açıklaması ardından Almanya’nın Köln ile İsviçre’nin Winterthur kentlerinde eylemler gerçekleştirildi.

KÖLN

Köln Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) öncülüğünde Bahnhofvorplatz’da bir araya gelen kitle, AKP- MHP faşizmi tarafından Colemêrg Belediyesi’ne kayyum atanmasını protesto etti.

Die Linke Köln yönetimi adına söz alan Vedat Akter, Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınıp belediyeye kayyum atanmasını kınadıklarını söyledi.

Köln DKTM adına Sidar Ayhan da kayyum politikalarını kabul etmeyeceklerini ve DEM Parti belediyeleri ile sürekli dayanışmada olacaklarını vurguladı.

WINTERTHUR

Colemêrg’de halk iradesini gasp eden AKP-MHP faşizmi İsviçre'nin Winterthur kentinde düzenlenen eylemle protesto edildi. Winterthur Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin (CDK) çağrısıyla Bahnhofplatz'ta bir araya gelen Kurdistanlılar adına konuşan KCDK-E Eşbaşkanlık Divan Üyesi Musa Farısoğulları, 31 Mart seçimlerinde AKP- MHP faşizminin devletin tüm imkanlarını kullanarak birçok kente taşımalı seçmen getirmesi rağmen Kürt halkının iradesinin üstün geldiğini söyledi.

Dün Curnê Reş’de (Hilvan) tekrarlanan seçimlerde faşist rejimin bir kez daha hezimete uğradığını belirten Farısoğulları, bir intikam aracı olarak irade gaspının devreye konulduğuna işaret etti.

Wan halkının iradesine yönelen irade gaspının direnişle geri püskürtüldüğünü hatırlatan Farısoğulları, "Bu kez Colemêrg halkının iradesi teslim alınmak istenmektedir. Bizler Avrupa'da yaşayan Kurdistanlılar olarak bu irade gaspına karşı alanlarda olmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

YARIN İSVİÇRE’NİN BİRÇOK MERKEZİNDE EYLEM

İsviçre’de yaşayan Kurdistanlılar yarın birçok merkezde alanlara çıkarak, Colemêrglilerin iradesine sahip çıkacak.

İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) öncülüğünde düzenlenecek eylemlerin adresleri şöyle:

Zürih

Saat: 14.00

Türk Konsolosluğu önü

Weinbergstrasse 65, 8006 Zürich

 

Lozan

Saat: 18.00

Kilise önü

Rue Saint-Laurent, 1003 Lausanne

 

Cenevre

Saat: 18.00

Büyük postane önü

Rue du Mont-Blanc 18, 1201 Genève