GÖRÜNTÜLÜ

Colemêrg'deki irade gaspı Sydney'de protesto edildi

Türk devletinin Colemêrg Belediyesini işgal ederek halkın iradesine el koyması Sydney’de kitlesel bir şekilde protesto edildi.

COLEMÊRG BELEDİYESİ'NİN GASP EDİLMESİ

Avustralya’nın Sydney kent merkezinde bir araya gelen Kurdistanlılar, Türk devletinin Colemêrg Belediyesini işgal ederek halkın iradesine el koymasını kitlesel olarak protesto etti.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) tarafından organize edilen eylemde Türk devletinin Kürt halkına yönelik irade gaspına karşı her yerde mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı. DKTM yönetimi adına yapılan konuşmalarda, işgalci Türk devletinin sadece Bakûrê Kurdistan’da değil tüm Kurdistan’da ve Kürtlerin yaşadığı her yerde büyük bedellerle sağlanan kazanımları yok etmek istediğini, bunun için her türlü insanlık işlemesine rağmen uluslararası kamuoyunun bu saldırganlığa sessiz kalarak Türk devletini cesaretlendirdiği vurgusu yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecrit ve işkence sisteminden tutalım, Türk devletinin Rojava, Şengal ve Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarda sivil-savaşçı ayrımı yapmaksızın katliamlar gerçekleştirdiği belirtilen konuşmalarda, sivil yaşam alanlarının ve kaynaklarının bombalanarak yok edildiği, gerillaya karşı kimyasal, taktik nükleer ve termobarik bomba gibi yasaklı silahların tümünün günlük sistematik bir şekilde kullanıldığı, dünya kamuoyunun yaşanan bu insanlık suçuna sessiz kalmaması istendi.

Eylemde sık sık “Terörist Türkiye”, “Kurdistan’a Özgürlük”, Türkiye DAİŞ’dir, DAİŞ Türkiye”, “Faşist Erdoğan” sloganları atıldı.