Colemêrg'teki halk irade gaspına karşı Bern'de eylem

AKP-MHP çete yönetiminin Colemêrg’de halkın iradesine el koyması başkent Bern’de protesto edilirken İsviçre devletine de, “Erdoğan diktatörlüğünü güçlendirecek ilişkilerden uzak dur” çağrısı yapıldı.

Kürt halkının iradesini çetevari yöntemlerle gasp eden AKP-MHP faşizmi İsviçre'nin başkenti Bern'de protesto edildi.

“Gezi'den Kobanê'ye, Kobanê'den Taksim'e, Taksim'den Hakkari'ye Türkiye'deki faşizmi durduralım' şiarıyla Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) öncülüğünde Bahnnofplatz'ta bir araya gelen kitle, irade gaspını kınadı.

ADGB adına bir konuşma yapan Tuncay Yılmaz, Gezi'den Kobanê'ye, Kobanê'den Taksim'e, Taksim'den Hakkari'ye yapılan bütün direnişleri selamlamak ve faşizmi kınamak için burada olduklarını söyledi. Yılmaz, "Faşizmde ısrar eden AKP-MHP rejimine karşı biz de yıkmakta ısrar edeceğiz” dedi.

İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) adına söz alan Nejdet Atalay da, yakın zamanda gerçekleşen Kobanê Siyasi Soykırım Davası'yla başlayıp Colemêrg'te halk iradesinin gasp edilmesine işaret etti. Atalay şunları söyledi: Türk devleti, AKP-MHP faşizmi, kendisini gaspla, karalama davalarıyla yenilemek ve ayakta tutmak istiyor. Fakat bizim mücadele çizgimiz özgürlük, barış ve kardeşlik çizgisidir. Bu çizgi üzerinden mücadelemizi sürdüreceğiz. AKP-MHP faşizmi siyaset arenasında sıkışıp kaldığı ve dağılmaya yüz tuttuğu her dönemde olduğu gibi bugün de yönünü Kürt halkına ve kazanımlarına çeviriyor. Bu yüzden Kürt halkı olarak her ne olursa olsun kazanımlarımıza ve irademize yönelen saldırılara karşı mücadelemizi bulunduğumuz her alanda sürdüreceğiz."

Ardından ADGB adına hazırlanan Almanca basın metni okundu.

AKP-MHP yönetimindeki Türk devletinin askeri, siyasi, insani ve ekolojik alanda yürüttüğü soykırımcı politikaların ve İmralı tecrit rejiminin tecridinin teşhir edildiği metinde İsviçre kamuoyuna şu çağrıda bulunuldu: “İsviçre halkı, Türkiye’deki baskıcı, ırkçı ve cinsiyetçi iktidarı desteklememelidir. Tüm İsviçre halkını eşitlik, özgürlük ve demokrasi için enternasyonalist dayanışmayı büyütmeye, İsviçre devletini Erdoğan diktatörlüğünü güçlendirecek ilişkilerden uzak durmaya çağırıyoruz."

Eylem, yarın Zürih Helvetiaplatz'ta saat 14.00'da Colemêrg halkının direnişini sahiplenmek amacıyla gerçekleştirilecek merkezi eyleme katılım çağrısının ardından sona erdi.