GÖRÜNTÜLÜ

DEM Parti vekillerinden Viyana’da halk toplantısı

DEM Parti Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Avusturya’nın başkenti Viyana’da bir halk toplantısı düzenledi.

HALK TOPLANTISI

Viyana’da gerçekleşen halk toplantısı Mayıs Ayı Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. 

Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Kürtçe’nin Kurmancî lehçesinde yaptığı konuşmada Wan’dan ‘sıcak’ selamlar getirdiğini belirttikten sonra ‘’Şehitler ayı” olan mayıs ayında olduklarını ifade etti. Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, şehitleri anarak “onların yolu bizim yolumuzdur” dedi. 

Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Anneler Günü dolayısıyla da Barış Anneleri ve Cumartesi Anneleri’nin direnişine vurgu yaparak, Kurdistan’ın dört parçasında özgür ve demokratik bir yaşam dileğinde bulundu. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çeken Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, “Bu tecrit ne hukuki, ne ahlaki ne de vicdanidir. Bu tecridin yanı sıra 38 aydır ne avukatlar ve ne de ailesi ile hiçbir görüşme yapılmadı. Biz parlamento vekilleri olarak başvuruda bulunarak, tecridi sorduk. Bize tecridin olmadığı şeklinde yanıt verdiler. Biz de diyoruz ki, evet artık tecrit değil, bunu aşan bir durum var. Mutlak iletişimsizlik hali var” şeklinde konuştu. 

“Sayın Öcalan’ın barış ve özgürlüğe ilişkin fikirleri nedeniyle bu tecrit uygulanıyor” diyen Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, özellikle Rojava modelini örnek gösterdi. 

Cezaevlerinde tutsakların aylardır yürüttüğü direnişe de vurgu yapan Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, 4 Nisan’a kadar açlık grevi şeklindeki bu direnişin, daha sonra avukat ve aile görüşlerini boykot etme şeklinde devam ettiğini kaydetti. 

Antalya Milletvekili Saruhan Oluç ise 31 Mart yerel seçimlerini hatırlatarak, “Zor bir dönemden geçerek yerel seçimleri tamamladık” dedi. Yerel yönetim ve yerel politikadan tasfiyenin amaçlandığını belirten Oluç, “Tasfiye planının boşa çıkartıldığı bir seçim sonucu oldu. Bu açıdan çok önemli” diye belirtti. 

“Demokratik barış ve demokratik çözümün hep birlikte kullanarak, barışçıl bir sonuç ortaya çıkaralım diyoruz” şeklinde sözlerini sürdüren Oluç, ‘’Ama uzatılan eli tutmayacaklarsa da mücadeleye etmeyi de, direnmeyi de biliyoruz” ifadelerini kullandı.