GÖRÜNTÜLÜ

Duisburg’da soykırım saldırılarına karşı miting

Kobanê Siyasi Soykırım Davası kararlarına ve zindanlardaki tecride karşı Duisburg’da gerçekleştirilen mitingde, Türk devletinin topyekun soykırım saldırılarına karşı mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.

Almanya’nın Duisburg kentinde yaşayan Kurdistanlılar, Türkiye ve Kurdistan’daki zindanlarda 5 aydan beri kesintisiz eylem halinde olan siyasi tutsaklar, 3 yılı aşkın bir süreden bu yana kendisinden haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Kobanê Siyasi Soykırım Davası’nda siyasetçilere verilen ağır cezalar için bir araya geldi.

Duisburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve ve Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi öncülüğünde Duisburg merkez tren istasyonu önünde düzenlenen miting, Kurdistan Özgürlük Şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Siyasetçilere verilen yüzlerce yıllık hapis kararının, Kürt halkına yönelik soykırım ve asimilasyonun devam ettirileceği anlamına geldiğine işaret edilen konuşmalarda, “Bu karar hukuki değil siyasidir. Kararı tanımıyoruz. Zira DAİŞ çeteleri 2014'de  Rojava'ya saldırdığında Kürt kadınları, gençleri Kürt halkı ve dostları Türkiye ve Kürdistan'da tarihi eylemler düzenlemişlerdi. Türk devleti verdiği bu kararla Kürt halkından ve dostlarından intikam almak istemiştir. Bu sebeple tecridi ve soykırımı devam ettirmek istiyor” vurgusu yapıldı.

Türk devletinin saldırılarına karşı mücadeleyi yükseltme çağrısı yapılan miting, “Jin Jiyan Azadî", “Bijî Serok Apo", “Bijî Berxwedana Zindanan" ve “Bijî Berxwedana Rojava" sloganlarıyla sona erdi.