GÖRÜNTÜLÜ

FED-KURD kongresini gerçekleştirdi

FED-KURD Kongresi’nde konuşan KON-MED Eşbaşkanı, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadeleyi yükselteceklerini, ayrıca Avrupa’yı çıkış yolu olarak gören ancak saldırıya uğrayan ve intihara yönelen Kürt mültecilerle dayanışacaklarını söyledi.

FED-KURD KONGRESİ

Doğu Almanya Özgür Kurdistanlılar Federasyonu (FED-KURD) ara dönem kongresini federasyon bileşenleri, meclis eşbaşkanları ve delegelerin katılımıyla gerçekleştirdi.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşu ile başlayan kongrede divan seçimi yapıldı.

Ardından KON-MED Eşbaşkanı Ruken Akça, siyasi süreci ve önümüzdeki süreçte çalışmaların önemini değerlendiren bir konuşma yaptı.

Ruken Akça, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridi kırmak ve fiziki özgürlüğünü sağlamak için yurt dışında yaşayan Kurdistanlılar olarak kitlesel ve sonuç alıcı eylemlerin yapılması gerekliliğine işaret ederek, şunları vurguladı: “Abdullah Öcalan’ın küresel güçlerin işbirliği sonucu tutuklandı. 26 yıldır uygulanan tecrit, son 3 yıldır kesintisiz bir işkenceye dönüşmüştür. Abdullah Öcalan’ın esaretinden sorumluluğu olan tüm kurumlar ve devletler bugün uygulanan tecrit siyasetine ortaktırlar. Kürt halkı ve dostları olarak, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istediğimizi ve özgürlüğü için tüm dünyada alanlarda olacağımızı belirtiyoruz. Bunun için daha sonuç eylemler ve söylemler içerisinde olacağız.”
90’larda Kurdistan’ı boşaltma politikalarına karşı da mücadele yürütmeleri gerektiğini söyleyen Ruken Akça, “Kurdistan’dan sürgün olan Kürtler, çıkış yolu olarak Avrupa’yı görse bile Kürt mültecilere yönelik saldırıların arttığını, intiharların yaşandığını görüyoruz. Türk devletinin Kurdistan’ı boşaltma projesini boşa çıkarmak için buraya gelen mültecilerin kriminal yerlere yönelmemesi için onlarla dayanışmalıyız” vurgusunda bulundu.

Kongrede faaliyet raporlarının okunmasının ardından tartışmalar yürütüldü, öneriler yapıldı. Federasyon yönetimi belirlenerek, komisyonlar güncellendi.