KCDK-E Kürt halkı ve dostlarını ayağa kalkmaya çağırdı

KCDK-E, Colemêrg’deki kayyum gaspına karşı Kürt halkı ve dostlarını alanlara çıkmaya çağırarak, “Avrupa, Avusturalya ve Kanada’da bu soykırım saldırılarına karşı mücadelemizi yükselterek cevap vereceğiz” dedi.

Yazılı açıklamada bulunan Avrupa Demokratik Kurdistanlı Toplumlar Kongresi (KCDK-E),  hem kayyum darbesi hem de işgal saldırılarına karşı mücadeleyi yükselteceklerini ve tecrit sistemine karşı ayağa kalkarak, bu faşizmi gerileteceklerini vurguladı. 

Açıklama şöyle:

“Hakkari’de bugün gerçekleştirilen kayyum darbesi, Rojava ve medya Savunma alanlarına yönelik işgal saldırısına karşı mücadeleyi bulunduğumuz her yerde yükselterek ve bu tecrit sistemine karşı ayağa kalkarak gerileteceğiz.

“Kürt halkına siyasi soykırım ve işgal saldırılarıyla soykırımı dayatan topyekûn savaşa karşı topyekûn mücadeleye. 100 yıldır halkları soykırıma ve asimilasyona uğratan tekçi Türk devleti bu amacından vazgeçmemiştir. 

AKP-MHP faşist ittifakı 31 Mart seçimlerinde aldığı yenilginin ardından intikam yeminiyle Kürt halkının siyasi kazanımlarına saldırmaktadır. Demokratik hak ve kazanımları kayyım yoluyla gasp eden AKP-MHP faşist iktidarı coğrafyayı bir bütün olarak uçuruma sürüklemektedir.   

DEM Parti Colemêrg Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış görevinden alan İçişleri Bakanlığı yerine Vali Ali Çelik’i kayyum olarak atadı. Böylece halkın iradesi açıkça gasp edildi.

DEM Parti Colemêrg Belediyesi’ne yapılan gasp Rojava ve Medya Savunma alanlarına dönük gerçekleştirilmek istenen işgal saldırılarıyla direk bağlantılıdır. 

22 Yıllık iktidarı boyunca Kürt halkının seçme ve seçilme hakkını her tür yöntemle gasp eden ve anti-demokratik yöntemlerle halk iradesini hiçe sayan bu iktidar Kürt düşmanıdır. Van’da yüzbinlerin ayağa kalkışıyla geri adım atan faşist iktidar bu halk ayaklanmasından ders çıkarmamış gözüküyor.

Normalleşme safsatası altında halkların demokratik iradesinin gasp edilmesi girişimi tam bir ikiyüzlülüktür. Kürt düşmanı iktidar hiçbir hukuk tanımayarak, şiddet ve kayyımla iktidar olmayı sürdürmektedir.

11 Haziran’da Kuzey Doğu Suriye’de gerçekleştirilecek seçimlerde halkın demokratik yönetimde yerini almasını kabullenmeyen diktatör Erdoğan bu seçimleri işaret ederek engellenmesi için her şeyi yapacaklarını ifade ederek açık savaş ilanı yapmıştır. DEM Parti Colemêrg Belediyesi’ne yapılan gasp önümüzdeki günlerde Rojava’ya dönük gerçekleştirilmek istenen savaşla direk bağlantılıdır.

Medya savunma alanlarında hedeflediği sonuçları alamayan ve ardı ardına ağır yenilgiler yaşayan işgalci Türk ordusu ihanetçi güçlerle birlikte kapsamlı bir savaş hazırlığı içindedir. Bu soykırımcı işgal saldırı hazırlığı Kürt coğrafyasını bir bütün olarak ilhak etme hedeflidir.

Kobanê direnişinde büyük bir yenilgi yaşayan Türk ordusu ve diktatör Erdoğan intikam yeminiyle başlattığı bu siyasi soykırım saldırıları, Rojava ve Medya Savunma alanlarına yönelik kapsamlı savaş hedefi Kürt halkının direnişi ile püskürtülecektir.

Hakkari’de bugün gerçekleştirilen kayyum darbesi, Rojava ve medya Savunma alanlarına yönelik işgal saldırısına karşı mücadeleyi bulunduğumuz her yerde yükselterek ve bu tecrit sistemine karşı ayağa kalkarak gerileteceğiz.

Avrupa, Avusturalya ve Kanada’da bu soykırım saldırılarına karşı mücadelemizi yükselterek cevap vereceğiz. Yine Avrupa ve dünya halklarına faşist Türk devletinin ve diktatör Erdoğan’ın eli kanlı yüzünü teşhir etmeliyiz.

KCDK-E olarak halkımızı ve dostlarımızı bulunduğumuz tüm alanlarda örgütlü, nitelikli eylem ve etkinliklerle hem siyasi soykırım saldırılarına hem de Rojava, Medya Savunma alanlarına yönelik savaşa karşı ayağa kalkmaya çağırıyoruz.”