KCDK-E: Kadının öncülük ettiği özgürlük mücadelesi insanlığı kurtaracak

8 Mart'ı selamlayan KCDK-E, "Kadının öncülük ettiği özgürlük mücadelesi insanlığı kurtaracaktır" dedi. KCDK-E, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü eylemlerine katılım çağrısı yaptı.

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "8 Mart’ın ruhu olan 129 kadın emekçiyi 164. yılında bir defa daha saygıyla anıyoruz" dedi.

"8 Mart insanlık tarihine yazılan, kadın bedeni ve emeği üzerindeki sömürüye karşı bir başkaldırı ve direniştir" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hayatın her alanında erkek ideolojisi ile baskılanan, kırımdan geçirilen, katledilen, köle pazarlarında satılan, sokakta öldürülen kadın özgürlük tutkusunun en üst düzeye çıkarıldığı bir gündür 8 Mart.

'KADINLAR ÖNCÜLÜK EDİYOR'

Ortadoğu’da halklara, kadınlara ve çocuklara savaş açan barbar DAİŞ zihniyeti ve Ortaçağ karanlığına karşı aydınlığı temsil eden onurlu kadınların mücadele günüdür.
AKP-MHP faşist iktidarının kadın düşmanı, tecavüzcü, çağ dışı baskılarına karşı korkmadan meydanlarda ‘Jin, jîyan, azadî’ sloganıyla karşılık olan kadınlar, halkların mücadelesine öncülük ediyor. Kadınların yürüttüğü özgürlük ve eşitlik mücadelesi iktidarı korkutuyor.
Kendi özgürlüğü için sokaktan bir adım geri adım atmayan direnişlerini tüm alanlara taşıyan baş eğmez kadın hareketinin yükselişine bir ilham kaynağı da Kobanê ve Rojava’daki kahraman kadınların onur mücadelesidir. Faşist AKP-MHP rejimini korkutan kadın özgürlük mücadelesi büyük bir umut olarak Türkiye ve Kürdistan halklarına öncülük etmeye devam ediyor.

Kadının içinde yer aldığı, öncülük ettiği özgürlük mücadelesi insanlığı kurtararak mutlaka başarı kazanacaktır.

Kadın, yaşamın tehlikede olduğu, hayatın yaşanmaz hale getirildiği savaşlara, katliamlara, cinayetlere, yoksulluğa ve her türlü baskıya karşı tek kurtuluştur.
Direnişin sembolleri olan Sakineler, Beritan, Leyla Qasimlar, Zilanlar, Arin Mirkanlar, Besêler, Asiye Yüksel ve Taybet analar toplumsallaşan kadın direnişi ve 8 Mart’ın sembolleridir."

KCDK-E, açıklamasının sonunda tüm kadınları alanlara çağırdı.