KCDK-E ve PYD Avrupa: Türk devletinin katliamlarına karşı eylemleri büyütmeye çağırıyoruz

KCDK-E ve PYD Avrupa, "Soykırımcı Türk devletinin işgalci ordusu Kurdistan’da katliam yapıyor. Demokratik tepkiyi büyütmeye ve aktif dayanışmaua çağırıyoruz" dedi.

KCDK-E ve PYD Avrupa tarafından yapılan yazılı açıklamada "Kuzey ve Doğu Suriye’de halkın demokratik yönetimde daha fazla yerini alması için seçimlere hazırlandığı bugünlerde sivil halka yönelik katliam saldırıları hız kazanmıştır" denildi.

"Direkt sivil halkın ve yerleşim bölgelerinin hedeflendiği soykırım ve kuşatarak işgal etme hedefli olan saldırıların yaklaşan 11 Haziran seçimlerine denk getirilmesi tesadüf değildir" vurgusunda bulunulan açıklamada "Saldırıyla halkın iradesi kırılarak Rojava devrimin tüm kazanımları hedeflenerek yenilgiye uğratılmak istenmektedir" diye belirtildi.

'HALKLARIN İRADESİNİ KIRAMAYACAKLAR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Başta Kürt halkı olmak üzere Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşayan tüm halkların özgür ve demokratik bir ortamda yaşam haklarına karşı bir saldırıdır. Bölge halkının demokratik seçimlerle kendi iradesini belirlemesi engellenmek istenmektedir. Dünyanın gözü önünde süren bu saldırılar uluslararası güçlerin onayı ile gerçekleşmektedir. Suriye'nin de tümünü etkileyecek seçimle demokrasinin hayata geçirilmesi engellenmektedir.
Demokratik iradenin tüm Süriye’de gelişmesini engellemeye dönük bu çaba Kuzey ve Doğu Suriye halklarının iradesini kıramayacaktır.

'ERDOĞAN'IN HEVESİ KURSAĞINDA KALACAK!'

31 Mayıs günü işgalci Türk devletinin yaptığı saldırılarda sivil yerleşim yerlerine yönelik İnsansız Hava Araçlarıyla gerçekleştirilen saldırılarda dört savaşçı şehadete ulaştı ve 11 sivil yaralandı.

Diktatör Erdoğan 11 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimler konusunda yaptığı açıklamada buna izin vermeyeceklerini ve engellemek için gereken her şeyi yapacaklarını açıklamıştı. Barbar DAİŞ çetelerini finanse eden, lojistik dahil tüm desteği vererek Kurdistan coğrafyasında terörle kana bulayan Türk devleti ve diktatör Erdoğan’ın hevesi kursağında kalacaktır.

'AKTİF DAYANIŞMAYA VE EYLEMLERİ BÜYÜTMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı Kuzey ve Doğu Suriye’de halkın iradesi üzerinde şekillenen Özerk Yönetimle dayanışmayı büyütmek temel görevimizdir. Yaklaşan seçimlere güçlü katılımın sağlanması ve demokratik iradenin tüm Suriye’de büyümesi için herkesi aktif dayanışmaya çağırıyoruz.
Avrupa’da yaşayan halkımızı, halkları soykırımcı Türk devletinin terör saldırıları karşısında Kuzey ve Doğu Suriye halklarıyla dayanışmaya, Rojava devriminin kazanımlarını korumaya, diktatör Erdoğan’ın kanlı yüzünü her yerde teşhir etmeye, eylemler ve protestolarla demokratik tepkiyi büyütmeye çağırıyoruz."