Kobanê Kumpas Davası Cenevre'de protesto edildi

AKP/MHP faşist rejiminin Kobanê Kumpas Davası’nda siyasetçilere verdiği yüzlerce yıllık hapis cezaları Cenevreki Birleşmiş Milletler (BM) önünde protesto edildi.

“Dem dema azadiyê ye” hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan BM Ofisi önünde Kurdistanlıların sürdürdüğü oturma eylemi 41'inci ayına girdi. 

25 Ocak 2021'den bu yana devam eden oturma eyleminde bu hafta AKP/MHP faşist rejiminin yargı eliyle Kürt siyasetçi ve sosyalistlere yönelik Kobanê Kumpas Davası kapsamında yüzlerce yıla varan hapis cezaları protesto edildi.

Mayıs ayı şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ardından eylem alanında Abdullah Öcalan'a Özgürlük Komitesi adına Rodi Semsur tarafından basın açıklaması okundu.

38 ayı aşkın süredir Abdullah Öcalan’dan hiçbir haber alınamadığını belirten Rodi Semsur bu tecrit işkencesinin Abdullah Öcalan şahsında tüm Kurdistan halkları ile Ortadoğu ve tüm dünya ilerici demokrat halklarına uygundığını ifade etti.

Rodi Semsur, “Uygulanan bu tecrit politikaları esasında Önder Apo'nun fikir ve düşüncelerini hedef alan politikaların bir ürünüdür” dedi. 

Kurdistanlılar olarak sürdürülen tecrit işkencesini kabul etmeyeceklerini vurgulayan Rodi Semsur, Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT)  başta olmak üzere uluslararası kurumlara tecrite karşı  sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulundu.

İşgalci Türk devletini suç ortaklığı yaptığı DAİŞ çetelerine karşı Kobanê’deki zaferi hatırlatan Rodi Semsur, "Kürt halkının evlatlarının almış olduğu tarihi zafer karşısında  kurulan yapay-sahte mahkemelerde Kurdistan ve Türkiye halklarının siyasetçileri tutsak edilmiştir” diye belirtti. 

Halklar nezdinde hiçbir meşruiyeti olmayan bu kararla ilerici ve demokrat halklardan intikam alınmak istendiğinin altını çizen Rodi Semsur; Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Alp Altınörs, Ahmet Türk başta olmak üzere ilerici ve devrimcilere verilen yüzlerce yıla varan hapis cezalarının Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritten bağımsız olmadığını söyledi. 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) başta olmak üzere tüm uluslararası kurumlara  görevlerini hatırlatan Semsur'un konuşması sonrası Kurdistanlılar oturma eylemine devam etti.