KON-MED: Halkın iradesine sahip çıkma günüdür

Colemêrg Belediyesi’nin polis zoruyla gasp edilmesine tepki gösteren KON-MED, tüm bileşenlerini ve Almanya’da yaşayan tüm demokrasi güçlerini alanlarda en yüksek düzeyde tepkilerini yansıtmaya çağırdı.

COLEMÊRG BELEDİYESİ'NE KAYYUM ATANDI

Almanya Kurdistani Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) 31 Mart'ta kazandığı Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesine tepki göstererek, halkı, Wan örneğinde olduğu gibi haklarını demokratik yollar ile alıncaya kadar sokaklarda olmaya çağırdı. KON-MED Eşbaşkanlığı adına yapılan açıklama şöyle:

KÜRT MESELESİNDE SAVAŞ ISRARININ SONUCUDUR

AKP-MHP faşist ittifakı kayyum politikalarına devam ediyor. Bu sabah Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış, Wan'da gözaltına alındı, belediyemiz polis zoruyla gasp edildi. Bu kayyumcu anlayışı reddediyoruz. Halkımız bu kayyumcu anlayışı tanımadığını 31 Mart'ta demokratik yollarla gösterdi.

Kayyum politikası, rejimin Kürt meselesinde savaş ısrarının sonucudur. Demokratik ve hukuk devletinin hiçbir gereği yapılmamaktadır. Tüm ülkeyi kaosa, savaşa ve ekonomik krize sokan AKP hükümeti, Kurdistan bölgesinde hiçbir norm tanımamaktadır. Kürt halkının seçme hakkını dahi yok saymayı normalleştirmeye çalışmaktadır. Böylesi vahim bir durum karşısında Kurdistan ve Türkiye’nin demokrasi güçleri bir olmalı, bu uygulamalara son vermelidir. Yine halkımız Wan örneğinde olduğu gibi haklarını demokratik yollar ile alıncaya kadar sokaklarda olmalıdır. Türk devletinin ‘normalleşme’ siyasetinde Kürt halkına yine kayyum düşmüştür. AKP’nin bu politikaları artık kabul edilmemelidir. Her türlü ahlaki ve demokratik değerlerini yitiren çete ve faşist anlayışla ülkeyi yöneten bu iktidar, 21. yüzyılda dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen bu uygulamayı Kürtlere reva görmektedir.

MÜCADELE ETMEKTEN BAŞKA ÇÖZÜMÜMÜZ YOKTUR

Bu rejim sadece Bakurê Kurdistan’da bunu yapmamaktadır. Aynı zamanda Kurdistan’ın diğer bölgelerine yönelik saldırı ve işgal girişimlerini de sürdürmektedir. Neredeyse her gün Rojava’ya hava saldırıları düzenlemekte ve halkımızı katletmektedir. Topyekun Kürt düşmanlığında sınır tanımayan bu anlayışa karşı mücadele etmekten başka çözümümüz yoktur. Nerede olursa olsun halkımız bu anlayış karşısında sokaklarda olmalı ve tepkisini demokratik yollarla ortaya koymalıdır.

TÜM KON-MED BİLEŞENLERİ ALANLARA!

Avrupa devletlerinin ikiyüzlü politikaları AKP’ye daha da güç vermektedir. Demokrasinin ilk aşaması diyebileceğimiz bir durum karşısında dahi tepkilerin olmaması, caydırıcı yaptırımların yapılmaması AKP’ye güç vermektedir. KON-MED olarak Almanya’daki siyasi partilere ve Almanya kamuoyuna açık bir şekilde çağrıda bulunuyoruz . Demokrasinin ortadan kaldırıldığı, Kürt halkına karşı her türlü adaletsizliği gerçekleştiren bu hükümete bir sözünüz olmayacak mı? Bugün hep birlikte demokrasiye, halkın iradesine sahip çıkma günüdür. Başta meclislerimiz olmak üzere tüm federasyon yönetimlerimiz ve bir bütünen tüm KON-MED bileşenlerini derhal alanlarda en yüksek düzeyde tepkilerini vermeye çağırıyoruz. Almanya’da yaşayan tüm demokrasi güçlerini Kürt halkı ile dayanışmaya çağırıyoruz.”