KONGRA-GEL: Kadın özgürlüğüne dayalı toplumu kuracağız

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında, “Kadın özgürlüğüne dayalı örgütleme hamlesi ile demokratik ve ekolojik toplumu kuracaklarını” vurguladı.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, 8 Mart dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü öncelikle kadın özgürlük ideolojisinin önderi olan Önder Apo’ya kutluyoruz. 8 Mart’ın dağlarda ve hapishanelerde direnen kadınlara, Kürdistan kadınlarına ve tüm dünya kadınlarına kutlu olmasını diliyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi:

“8 Mart vesilesiyle Tolhildan Raman, Sosin Bîrhat, Şilan Goyî, Sozdar Cudi, Awaz Urmiye, Garibe Gezer ve Nujiyan Öcalan şahsında, özgürlük mücadelesinin başından bugüne kadar kadın özgürlüğü ve Kürdistan halklarının özgürlüğüne öncülük ederek şehit düşen kadın yoldaşların tümünü saygı ve minnetle anıyoruz. Onların yolunda sonuna kadar yürüme taahhüdümüzü yineliyoruz.

Kadının özgürlüğü toplumun özgürlüğüdür, halkların özgürlüğüdür, doğanın özgürlüğüdür, insanlığın özgürlüğüdür. Bu nedenle kadınlar özgürlüğün, değişimin ve dönüşümün öncüleridir. Kadınların öncülüğünde Kürdistan'da, Ortadoğu'da ve dünyada özgürlük devrimi büyüyor.

Türk devletinin teknik savaş konseptinin yenilgiye uğratılmasında YJA Star komutasındaki kadın gerillaların direnişi büyük rol oynadı. Bu direnişle kadın gerillalar, Türk devletinin gerillaların iradesini hiçbir şekilde kıramayacağını kanıtladı.

Kadın gerillaların bu direnişi, Türk devletinin faşist rejimi için büyük bir yenilgi oldu. Bu temelde, Türk devlet faşizminin 2021'deki krizi giderek ağırlaştı. Bu vahim ve büyük krizin faşizmin yenilgisinin müjdesi olduğunu çok açık bir şekilde söylüyoruz.

Özgürlük Hareketi olarak 2022 yılında "özgürlük zamanı" hamlesi ile birlikte Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü yılın hedefi haline getirdik. Kadın Hareketi'nin rolü bu hedefe ulaşmada stratejiktir. Nasıl ki kadın gerillalar askeri alanda öncü rol oynadıysa, Kadın Hareketi de toplumda örgütlenme hamlesi için öncülük yapacak.

2022'de toplumsal alanda örgütsel bir hamle ile, Önder Apo’nun direnişi ve gerilla direnişine yanıt olacağız. Kadın özgürlüğüne dayalı bu örgütleme hamlesi ile demokratik ve ekolojik toplumu kuracağız.

Bu yıl 8 Mart her yerde büyük bir coşkuyla kutlandı. Tüm kutlamaları tüm kalbimiz ve ruhumuzla selamlıyoruz. 8 Mart kutlamalarının coşkusu ve genel olarak kadın direnişleri, halkımız üzerinde olumlu etki yaratıyor.  8 Mart coşkusu, Newroz kutlamaları ile doruğa ulaşarak tüm yıl çalışmalarına etkide bulunacak.

Bu yıl tüm çalışmalarımızı faşizmi yenme ve Önder Apo'nun fiziki özgürlüğün sağlama coşkusu ile yürüteceğiz. Bu temelde bir kez daha 8 Mart’ı başta Önder Apo’ya, dağdaki ve zindanlardaki tüm yoldaşlara, tüm Kürdistan ve dünya kadınlarına kutluyoruz.”