GÖRÜNTÜLÜ

Kopenhag, Berlin ve Freiburg'da ‘Önder Apo’ya özgürlük’ eylemleri

Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen eylemlerde CPT’ye ) insan temel hak ve özgürlüklerini koruma ve görevlerini yerine getirme çağrısı yapıldı.

ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK

Danimarka’nın Kopenhag ve Almanya’nın Berlin ve Freiburg kentlerinde Kürtler ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit, işkence ve soykırım sistemini protesto etti.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da yaşayan Kürtler ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit, işkence ve soykırım sistemini düzenledikleri bir mitingle protesto etti.

Kitle adına yapılan açıklamada, “25 yıldan fazla bir süreden beri İmralı hapishanesinde mutlak tecrit altında tutulan Abdullah Öcalan’dan 3 yıldır hiçbir şekilde haber alınamadığından dolayı hayatından endişe ediyoruz. Avrupa Konseyi'nin (AK) bir organı olan Avrupa İşkenceyi ve Aşağılayıcı Muameleyi Önleme Komitesi'ni (CPT), insan haklarını temel hak ve özgürlükleri koruma ve görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz” denildi.

Açıklamada, Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununa kalıcı ve barışçıl bir çözümü getirebilecek tek lider olduğu ve genel olarak Ortadoğu istikrarının da Kürt sorununun çözümünden geçeceği vurgulandı.

Kitle, “Bijî Serok Apo”, “Apo’ya özgürlük şimdi”, “Uluslararası dayanışmayı güçlendir” ve “Öndersiz yaşam kabul edilemez” sloganları atarak eylemlerine son verdi.

BERLİN

Almanya'nın başkenti Berlin’de Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ Berlin, Enternasyonalist Gençlik Örgütü ve Young Struggle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Türk devletinin saldırılarını protesto için eylem gerçekleştirdi.

"Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm" hamlesi kapsamında Südstern caddesinden Admiralsbrücke'ye kadar renkli meşaleler ile yürüyen gençler, "Bijî Serok Apo", "Bê Serok Jiyan Nabe" "Zap, Avaşîn, Metîna Berxwedana Gerîla" sloganları attı, havai fişekler patlattı.

TCŞ Berlin adına yapılan açıklamada “Bizler anavatanımızda bulunamayan Kürt gençleri olarak, bize dayatılan baskıya karşı Avrupa'da ve dünya çapında harekete geçmeyi görevimiz olarak görüyoruz. Sessiz kalmamalı ve dayanışma içinde birlikte durmalıyız. Önder Apo'dan 39 aydır haber alınamıyor. Bu yüzden Kürt gençleri olarak Önder Apo'nun fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar her gün alanlarda ve mücadele içerisinde olacağız. Uluslararası toplumu, Önder Apo üzerindeki tecridi kaldırmak için ve  Kurdistan'daki zulmü görmezden gelmeye son vermeye ve insan haklarını korumak için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz” denildi.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak ve fiziki özgürlüğünü sağlamak amacıyla Freiburg Kürt Halk Meclisi öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirildi. Onlarca Kurdistanlının Alte Synegoge Platz alanında yürüyüşe geçmesinden önce Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu.  

Yürüyüşte Abdullah Öcalan’ın posterleri ve “Önder Apo’ya özgürlük” yazılı pankart taşındı.

Halk sık sık “Bijî Berxwedana İmralı”, “Bijî Serok Apo”, “Bijî Berxwedana Zindanan”, “İmralı’ya Bin Selam”, “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganlarını attı.