Kürtler Cenevre’de BM’nin sessizliğini protesto etti

Cenevre'de bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürütülen oturma eylemi devam ediyor.

25 Ocak 2021'de başlatılan oturuma eylemi her hafta çarşamba günü gerçekleşiyor.

Bu haftaki eylem 2017 yılının mart ayında işgalci Türk devletinin Dersim alanına yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda şehit düşen Umut Çimen (Muhammed İsmail), Berçem Amîgra (Yağmur Yücedağ) ile Cuma Çekdar (Halil Taş) şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Sırtlarını BM'ye dönen eylemciler burada sık sık Kürt halkının taleplerine kulaklarını tıkayan BM'nin suskunluğunu uzun süre attıkları sloganlarla protesto etti.

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Salih Sağlam yaptığı konuşmada mart ayı boyunca BM'de gerçekleştirilecek olan İnsan Hakları Oturumları vesilesiyle seslerini duyurmak istediklerini söyledi.

Sağlam “'Dem dema azadiyê ye' (Özgürlük zamanı) hamlesini zaferle taçlandırıncaya, Kürt halkının haklı talepleri cevap buluncaya kadar alanlarda olmayı sürdüreceğiz” dedi.