Londra’da JXK yasağa karşı imza topladı

Başkent Londra'da JXK öncülüğünde PKK yasağına karşı imza toplandı, Kürdistan'daki gelişmelerin tartışıldığı bir panel de yapıldı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da Jinên Xwendekar ên Kurdistan (JXK) aktivistleri öncülüğünde bir araya gelen Londra gençliği, PKK’nin yasak listesinden çıkarılması için başlatılan kampanya kapsamında imza topladı.



JXK tarafından gerçekleşen panelde ise  Kürdistan’daki gelişmeler tartışıldı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Demokratik Modernite Paradigması'nın devrimci mücadeledeki rolü ve önemi vurgulandı.

Genç kadınlar, “Avrupa’da 28 yıldır süren PKK yasağını kabul etmiyor ve bu yasak kaldırılana kadar durmayacağımızı belirtiyoruz. Önder APO’nun söylediği gibi ‘Kadın özgürleşmeden, toplum da özgürleşemez.' Düşman da bunu çok iyi bildiği için, köle bir toplumu yaratmak için kadının iradesini kırmasının gerektiğini çok iyi bilmekte. Fakat biz bu kirli politikaların farkındayız ve şunu belirtiyoruz ki Önder Apo özgürleşmeden durmayacağız" mesajını verdi.

Yaklaşık 2 saat süren panel sonrası Londra TCŞ ve TekoJIN aktivistleri 13 Mart’taki Önderliğe Özgürlük Yürüyüşü için çağrıda bulundu.