Manchester’da dev Öcalan posteri

İngiltere önemli kentlerinin başında gelen Manchester kentinde 10 katlı bir binada asılan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dev posteri dikkat çekti.

İngiltere önemli kentlerinin başında gelen Manchester kentinde 10 katlı bir binada asılan Abdullah Öcalan’ın dev posteri dikkat çekti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan ve uluslararası düzeyde yürütülen ‘Zamanı geldi’ kampanyası kapsamında İngiltere’nin Manchester kentinde kavşak, bina ve otobüs duraklarındaki billboardlara ve Kürt Halk Önderinin afişleri asıldı.

Manchester Stadyumu’nun karşısında bulunan bir binanın yan duvarında 10 metreyi aşan billboarda asılan afiş yoğun ilgi gördü. Afişin aşıldığı bölge Manchester kentinin en önemli kavşağında bulunurken bir çok kavşağa afişler yerleştirildi.

Yaklaşık bir hafta boyunca asılı kalacak olan afişlerin üzerinde “Bir Türk hapishanesinde günlerce tecritte kalıp hayatta kalabilir misin?” diye soru sorulurken, hemen altında şu ifadeler yer alıyor: “Kürt Lider Abdullah Öcalan, 8400 günden fazla süredir bir Türk ada hapishanesinde hücrede tutuluyor.”

Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Elif Sarıcan, Zamanı Geldi” kampanyası özelde Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü şahsında Kürt ve Ortadoğu halklarının özgürlüğünü esas alan bir çalışma olduğunu vurguladı. İngiltere’de sendikaların yürüttüğü ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük kampanyası ile birlikte ‘Zamanı geldi’ şiarı ile Önder Apo üzerindeki fiziki esarete karşı mücadeleyi sonuç alma düzeyine ulaştırma hedefinde olduklarını dile getiren Sarıcan, “Tüm Britanya’da Önder Apo’nun düşüncesi, felsefesi ve yaşam duruşunu anlatırken bunun evrensel boyutlarına dikkat çekiyoruz. Bu anlamda Manchester kentinde hazırlanan afişler büyük ilgi gördü ve dikkat çekti. Kentin bir çok noktasında Öcalan ile karşılaşmak özgürlük paradigması ile temas kurma şansı yakalanmıştır” dedi.