GÖRÜNTÜLÜ

Marsilya’da Abdullah Öcalan’a özgürlük yürüyüşü

Fransa’nın Marsilya kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve Fransa devletinin son dönemlerde hukuksuz bir şekilde Kürtleri sınır dışı etmesi ve Kürt kurumlarına saldırısı protesto edildi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) öncülüğünde düzenlenen eylem saat 14.00'da Canebière meydanından Vieux-Port a kadar yapılan yürüyüş ile başladı.

Eylemde "Tecrit kalksın, baskılar ve deportlar son bulsun" pankartının yanı sıra “Abdullah Ocalan'a özgürlük” yazılı dövizler taşındı. Sık sık “Bijî Serok Apo”, "Liberté pour Öcalan” ve "Nous sommes tous PKK" e sloganları atıldı.

Yürüyüş sonunda Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına Fethi Tatos bir konuşma yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride değinen Tatos, Türk devletinin yıllardır kesintisiz bir tecrit uyguladığını, kendilerinin de bu tecride ve izolasyona karşı kesintisiz bir şekilde direnmeye devam edeceklerini vurguladı.

Tatos, kurumlara yönelik baskılara ilişkin ise, Fransa devletinin bir taraftan Kürt hareketi temsilcilerini saraylarda karşılarken diğer taraftan da terörizm damgası ile fişlediğini belirterek, iki yüzlü politikaları deşifre etti.

Yürüyüş slogan ve alkışlarla son buldu.