Marsilya’da gençlerden Abdullah Öcalan’a özgürlük eylemi

TCŞ ve TekoJIN aktivistleri Marsilya’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle “50. Zafer Yılda Önder Öcalan‘a özgürlük” talebiyle alanlara çıktı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Têkoşer aktivistleri Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında eylemselliklerini sürdürüyor.

Akşam saat 21.30’da bir çok gencin katılımı ile gerçekleştirilen mitingde Kürt Halk Önderi Öcalan‘a özgürlük pankartı, Önder Öcalan‘ın ve PKK bayrakları gençler tarafından taşındı. Mitinge çok sayıda yurtsever halk da katılım sağladı.

Mitingde TCŞ ve TekoJIN adına açıklama yapan gençler şunlara vurgu yaptı:

“Önder Öcalan’a uygulanan tecrit artık son bulmalıdır. Biz Kürt gençleri ve enternasyonalist gençler olarak Önder Öcalan’a uygulanan tecride karşı büyük bir kin ve öfkenin sahibiyiz. Avrupa devletlerinin desteğiyle devam eden bu sistematik ve ağırlaştırılmış tecrit artık sona ermelidir. Bizim de bu temelde çağrımız şudur. Gün intikam alma günüdür. Sürdürülen sessizlikleri bozma zamanıdır. Biz gençler olarak ise bu süreçte Kürt halkı üzerinden gerçekleştirilen ne kadar kirli komplo ve saldırı varsa bunlara karşı mücadele içinde olacağız. Bu sürece de cevap olacağız”

Gençler tarafından sık sık “Liberte pour Öcalan”, “Be Serok jiyan nabe” ve “A bas le Régime fachiste a Turquie” sloganları atıldı.

Eylem yaklaşık bir saat sürdükten sonra sona erdi.