GÖRÜNTÜLÜ

Mayıs Ayı Şehitleri anıldı

Mayıs Ayı Şehitleri, Londra ve Atina’da düzenlenen etkinliklerle anılırken, "Şehitlerin anısına özgür Kurdistan demokratik Ortadoğu şiarımızı gerçekleştireceğiz" mesajı verildi.

MAYIS AYI ŞEHİTLERİ

İngiltere’nin başkenti Londra ve Yunanistan’ın başkenti Atina’da Mayıs Ayı Şehitleri için anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

LONDRA

Mayıs Ayı Şehitleri, Kürt Halk Meclisi Şehit Aileleri Komisyonu tarafından düzenlenen bir etkinlik ile anıldı.

KCC binasında gerçekleşen anma etkinliğine çok sayıda kişi katıldı.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinlikte sık sık, “Şehîd Namirin” sloganı atıldı.

Açılış konuşması Britanya Jinên Ciwanên Têkoşer (Teko-Jin) sözcüsü tarafından yapıldı. Mayıs Ayı Şehitleri’nin faşizme, işgalciye, eşitsizliğe ve ihanetçi çizgiye karşı özgür ve onurlu bir yaşam çizgisinin yol göstericisi olduklarının altı çizildi.

Haki Karer, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan, Şîrîn Elemhûlî, Ferzad Kemanger, Hozan Mizgîn ve Ulaş Bayraktaroğlu şahsında Mayıs Ayı Şehitlerinin özgürlük ve demokrasi mücadelesinin büyütülmesinde büyük bir rol oynadığını ifade eden TekoJIN sözcüsü, “Onların şahsında bir kez daha ifade ediyoruz ki, özgür Kurdistan demokratik Ortadoğu şiarımızı gerçekleştireceğiz. Tüm Mayıs Ayı şehitlerini devrimci ruhla bir kez daha anıyoruz” dedi.

Ardından KCDK-E adına Şivan Başûr ve Şehit Aileleri Komisyonu adına Ali Poyraz birer konuşma yaptı. Özgür ve onurlu bir yaşamın yol göstericisi olan şehitlere bağlılığın bir gereği olarak faşizme ve işgalciliğe karşı devrimci çizgiyi geliştirmenin önemini vurgulayan konuşmacılar, şehitlerin yaşamdaki duruşları ile halkı kapitalist modernite ve sömürgeciliğe karşı nasıl örgütlediklerini anlattı ve şehitlerin yaşam duruşlarının örnek alınması gerektiğini kaydetti. Şehitlerin onurlu bir yaşam yolunda birer meşale olduklarını ifade eden konuşmacılar, “Faşizmi yıkıp tecridi kırana ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar mücadeleyi yükseltme sözünü yineliyoruz” denildi.

 Anma yapılan konuşmaların ardından şiir dinletisi ve sinevizyon gösterimi ile devam etti. 

ATİNA
Yunanistan Eylem Birliği Platformu tarafından düzenlenen Mayıs Ayı Şehitleri anma programı, Kurdistan Kültür Merkezi’nde, Kurdistanlı ve Türkiyeli devrimcilerin katılımıyla gerçekleşti.